• Πολιτική

    Κοντονής κατά Μητσοτάκη: «Φάρσα» οι φυλακές τύπου Γ’, εμείς αναδιοργανώνουμε τις Φυλακές Κορυδαλλού

    Σταύρος Κοντονής

    Σταύρος Κοντονής


    Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης εξακολουθεί να προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου – υπό τις απειλές και των αντιεξουσιαστών και την προβληματική αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – για την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου, συνέχισε και τη Δευτέρα την επίθεσή του, κάνοντας λόγο για «διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης με τρομοκράτες.

    «Η κυβέρνηση έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και εν τέλει να κάνει ό,τι της ζητούν. Αυτό συνιστά βαρύ πλήγμα για τη δημοκρατική νομιμότητα και το Κράτος δικαίου. Είναι πρόκληση για τους πολίτες που αισθάνονται απροστάτευτοι» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεσμεύεται πως τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

    Παράλληλα δήλωσε πως οι τρομοκράτες θα μεταφερθούν θα μεταφερθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και ο Κορυδαλλός θα πάψει «να είναι άντρο όσμωσης ποινικών και τρομοκρατών».

    Απαντώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης επιμένει πως η απόφασή του δεν έχει να κάνει με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου και το κλίμα που διαμορφώθηκε με τις ενέργειες και τις απειλές των κουκουλοφόρων στην Αθήνα, αλλά πως πρόκειται για «σχέδιο αναδιοργάνωσης των Φυλακών Κορυδαλλού.

    Στην ανακοίνωσή του επιτίθεται στον Κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πως ανακάλυψε σήμερα ότι στις φυλακές υπάρχουν προβλήματα. «Δεκαετίες αδράνειας της παράταξής του γέννησαν παθογένειες, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

    Παράλληλα, τάσσεται κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ’). «Η φάρσα των φυλακών Γ΄ τύπου που αναμασάει σαν καραμέλα, μπορεί να ήταν η βάση για πελατειακές εξυπηρετήσεις και εργολαβίες, δεν απέδωσε όμως τίποτα στην αντεγκληματική πολιτική ούτε φυσικά στις επικρατούσες συνθήκες λειτουργίας των φυλακών Κορυδαλλού», αναφέρει το υπουργείο.

     «Καλούμε τη Ν.Δ. να επιδείξει επιτέλους την ελάχιστη σοβαρότητα στο θέμα της ασφάλειας, χωρίς δημαγωγία και εκμετάλλευση της αγωνίας των πολιτών. Η προσπάθειά της για τη δημιουργία «ηθικού πανικού» δεν βοηθά τη χώρα αλλά υπονομεύει το μέλλον της και καταδεικνύει το δικό της πανικό ο οποίος καθημερινά διογκώνεται», καταλήγει η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και τελικά, ο Κοντονής υπέκυψε στην πίεση των αντιεξουσιαστών για να σώσει τον Τόσκα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Κορυδαλλό θα μεταφερθεί ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου στις 10 Απριλίου

     



    ΣΧΟΛΙΑ