ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το τεράστιο χρέος της Ιταλίας αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω φέτος και την επόμενη χρονιά ενώ η ανάπτυξη της χώρας παραμένει ασθενική, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα στις τριμηνιαίες οικονομικές της προβλέψεις που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εκ νέου τη διαμάχη για τον προϋπολογισμό της Ρώμης.
Οι Βρυξέλλες αναθεώρησαν πτωτικά την ήδη απαισιόδοξη πρόβλεψη για την ιταλική οικονομία, που τώρα εκτιμούν ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,1% φέτος αντί για 0,2% που είχε προβλέψει τον Φεβρουάριο.
Η χώρα αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,9% πέρυσι. Σε ό,τι αφορά το σύνολο της ευρωζώνης, το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,2% φέτος, λιγότερο από το 1,3% που ήταν η πρόβλεψη του Φεβρουαρίου και αρκετά χαμηλότερα από τον ρυθμό ανάπτυξης του 1,9% το 2018. Ωστόσο, ο ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη θα ανακάμψει στο 1,5% το 2020.
Το ιταλικό χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 133,7% του ΑΕΠ φέτος και να φθάσει στο 135,2% το 2020, σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν. Το έλλειμμα της χώρας προβλέπεται να αυξηθεί στο 2,5% του ΑΕΠ φέτος και να ανέλθει στο 3,5% του ΑΕΠ το 2020, ξεπερνώντας το όριο του 3,0% που θέτουν οι κανόνες της ΕΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κομισιόν: «Σταθερή» η ανάπτυξη, «καμπανάκι» για επενδύσεις, «πάγο» για αφορολόγητο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: KPMG: «Βουτιά» για τις επενδύσεις των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φλωρίδης: Εκτιμώ που δύο πολιτικοί αρχηγοί που τιμήθηκαν με θέση στον εξώστη, ήρθαν στη Βουλή να αντιπαρατεθούν μαζί μου
- Φλωρίδης: Η μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη έχει δώσει ήδη εντυπωσιακούς ρυθμούς επιτάχυνσης
- Επίθεση στην Αυστραλία: Ο πρόεδρος Τραμπ καταδικάζει μια «καθαρά αντισημιτική» ενέργεια
- Mπλόκα αγροτών: Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β. Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους