ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κλεμμένα αρχαία έργα από την Ελλάδα και την Ιταλία φέρεται πως κατάσχεσαν οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης από το σπίτι και το γραφείο του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt στο Μανχάταν, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Ο κ. Steinhardt, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα για τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του.
Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Cyrus R. Vance Jr., να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΤτΕ: Ισχυρή ανάπτυξη, χαμηλότερο χρέος και πληθωρισμός 3% στο εννεάμηνο
- Ο στημένος αγώνας του Τέρι Ροζιέρ – Ο υποτιθέμενος τραυματισμός και το στοίχημα χιλιάδων δολαρίων
- Optima Bank για ΤΙΤΑΝ: Ισχυρό γ’ τρίμηνο και πορεία για ιστορικά ρεκόρ το 2025
- Ιταλία (δημοσκόπηση): Στο 30,3% το κόμμα της Μελόνι – Δεύτερη πολιτική δύναμη το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα στο 22,2%

