• Πολιτική

    Μα ξέρει που βάζει την υπογραφή του ο Αλέξης Τσίπρας;

    • NewsRoom


    Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας Έλληνας πολίτης που να μην έχει αντιληφθεί ποιο είναι το αποτέλεσμα κάθε φορά που ακούγεται από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και το ΔΝΤ: «Η συνεργασία ήταν ισχυρή και παραγωγική», «Πιστεύουμε ότι έχει γίνει σεβαστή πρόοδος» ή κάτι παρόμοιο, συνοδευόμενο πάντα από κυβερνητικές δηλώσεις του τύπου: «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

    Και το αποτέλεσμα; Διεισδύουμε βαθύτερα στην κρίση, η ανεργία αυξάνεται, καμία επένδυση δεν γίνεται στη χώρα μας, καμία εθνική κυριαρχία και κυρίως κανένας σεβασμός ως προς τα κυριαρχικά μας δικαιώματα-δεδομένης της μειονεκτικής θέσης που έχουμε σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο- δεν υπάρχει και τέλος; Η ανθρωπιστική κρίση καλλιεργείται με ταχύτερους ρυθμούς και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αυτά νομίζω πως φτάνουν.

    Τα πράγματα είναι απλά. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να τηρήσει το λόγο του σε τίποτα και σε κανέναν. Ούτε προς το εσωτερικό ούτε προς το εξωτερικό.

    Ενώ δηλαδή, μας έλεγε ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα, τελικά, σήμερα μετά το Eurogroup ανακοινώνεται από τον Jeroen Dijsselbloem ότι ο εξαίρετος -κατά τ’ άλλα- υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεσμεύτηκε να υπάρξει εφαρμογή εφεδρικού πακέτου μέτρων στα 3,6 δισ. ευρώ, το οποίο θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που μέχρι το 2018 διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους. Κύριε Τσίπρα αυτό υπογράψατε; Γιατί δεν είναι δυνατόν να νομίζετε ότι πιστεύουμε λέξη από όλα αυτά, και ότι αυτά τα μέτρα δεν θα ενεργοποιηθούν αύριο κιόλας(!).

    Και όλο αυτό το θέατρο, την ώρα που ξεκαθάριζε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους και το ΔΝΤ πως δεν θα γίνει τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο από αυτά που υπογράφτηκαν.

    Κύριε Τσίπρα την «τζίφρα» σας ξέρετε που τη βάζετε; Ή όχι;

    Κόκκινα δάνεια

    kokkina daneia

    Αίσθηση προκαλεί, βέβαια, και η δήλωση του Μπενουά Κερέ (μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ ) ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο θέμα των κόκκινων δανείων. Τουτέστιν, κωλοτούμπας και στο θέμα των κόκκινων δανείων ο κ. Τσίπρας.

    Αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο την ώρα που ένας Έλληνας πολίτης έχει ένα «κόκκινο» δάνειο, να κινδυνεύει να του πάρουν το σπίτι και όσα περιουσιαστικά στοιχεία έχει στην κατοχή του, ενώ ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, που θα αφορά στην περίφημη λίστα Lagarde- και όχι μόνο- όπως υποσχόταν. Αλλά προτιμά να σιωπά και κυρίως να μην προστατεύει τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν έχουν να πληρώσουν.

    Και δεν είναι μόνο ηθικοί οι λόγοι για τους οποίους οφείλετε να προστατεύσετε τους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις τους (που με νύχια και με δόντια κρατούν), αλλά και πρακτικοί. Δέχεστε να ροζίσει η γραμμή που είχατε θέσει, παρόλο που οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί (παράνομα) -και ακόμα και έτσι δεν δίνουν δάνεια προκειμένου να κινηθεί η οικονομία- επιβαρύνοντας ταυτόχρονα τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Και η αλήθεια είναι ότι αυτό έκαναν και οι προγενέστεροι σας. Αυτό όμως δεν σας δίνει άλλοθι.

    Κύριε Τσίπρα, και κύριοι της κυβέρνησης είστε οι πρωταγωνιστές σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Και το χειρότερο; Είστε πεπεισμένοι ότι θα παραμείνετε σε αυτόν τον απατηλό ρόλο, που σας έδωσε -δυστυχώς- ο ελληνικός λαός.



    ΣΧΟΛΙΑ