• Top Stories

    Κύριε Τσίπρα και κύριε Μητσοτάκη, εντάξει μας πείσατε!

    Twitter


    Πραγματικό παραλήρημα και εχθές σε συνεδρίαση της βουλής, ή καλύτερα θέατρο του παραλόγου και πάλι η Βουλή;

    Η χθεσινή συζήτηση ήταν πραγματικά ανούσια ως προς αυτά που ειπώθηκαν, αφού το μόνο που προσφέρθηκε είναι ένα -πράγματι πολύ καλό- Show. Ο ρόλος της Βουλής έχει χάσει πλέον το νόημα της, και χωλαίνει ως προς τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει όπως ορίζεται και στο Σύνταγμα.

    Η νομοθετική εξουσία -ανήκουσα στη Βουλή- δεν υφίσταται επειδή αφενός οι συνεδριάσεις στη βουλή πραγματοποιούνται για λόγους δημοτικότητας, αφετέρου επί μνημονιακών χρόνων η νομοθεσία είναι -κατά βάση- εισαγόμενη.

    Έτσι και εχθές το βράδυ, η προς Ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, τη διαπλοκή και τη διαφθορά έγινε για λόγους εντυπωσιασμού-δημοτικότητας και για κομματικά συμφέροντα.

    Κύριε Τσίπρα και κύριε Μητσοτάκη, εντάξει μας πείσατε. Η δικαιοσύνη δεν ανεξάρτητη, δίκαιη αλλά διεφθαρμένη με αποχρώσεις όμως των δικών σας κομμάτων και του ΠΑΣΟΚ.

    Κύριοι, πλέον το θράσος σας δεν έχει προηγούμενο. Ουσιαστικά παραδεχτήκατε -ηθελημένα ή μη – ότι τόσα χρόνια ασελγείτε πάνω στο σώμα της Δικαιοσύνης που λειτουργεί ως καταφύγιο κάθε πολίτη.

    Και επειδή θεωρείτε ότι όλα όσα έχουν γίνει, με εσάς πρωτοστάτες, έχουν ξεχαστεί όντας τοποθετημένα στο πιο σκοτεινό μέρος του μυαλού, ήρθε η ώρα να τα αναφέρουμε ορισμένα από αυτά.

    • Κύριε Μητσοτάκη, δεν θυμάστε όταν επί κυβέρνηση Σαμαρά, κατά την οποία ήσασταν και υπουργός στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , νομοθετούσατε με τη Βουλή άδεια είτε επειδή αυτό επιθυμούσατε είτε επειδή δεν ενημερώνατε καθόλου ή έγκαιρα. ( Δείτε ένα παράδειγμα, για το οποίο ολόκληρος ο πλανήτης μιλούσε για τη Βουλή των Ελλήνων).

    • Κύριε Μητσοτάκη, δε θυμάστε όταν πάλι επί κυβέρνηση Σαμαρά, αλλάξατε τη νομοθεσία για τις -παράνομες-ανακαιφαλαιοποιήσεις των τραπεζών; Δώσατε, δηλαδή, τη δυνατότητα στους αποδεδειγμένα αποτυχημένους τραπεζίτες, να επαναγοράσουν τις μετοχές τους, όχι στην τιμή που τις αγόρασε το κράτος (ΤΧΣ) με την ανακεφαλαιοποίηση, αλλά σε εξευτελιστικές τιμές. Ζημιώνοντας ταυτόχρονα το ελληνικό Δημόσιο, και παραβιάζοντας το ευρωπαϊκό δίκαιο.
    • Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, δεν θυμάστε την δική σας απόφαση που κατέστρεψε και υπονόμευσε το ελληνικό κράτος; Εννοώντας, την είσοδο μας στο μνημόνιο, έχοντας πρώτα μετατρέψει -και πάλι παράνομα- το χρέος σε διακρατικό και ύστερα αυτό μετακυλίστηκε στους Έλληνες πολίτες.
    • Μήπως ακόμη ακόμη, δεν θυμάστε κύριοι και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τη διαλογή ατόμων που θα πλήρωναν τα λάθη των προηγούμενων χρόνω της διακυβέρνησής σας. Και αναφέρομαι στον Άκη Τζοχατζόπουλο ο οποίος κατέστη ο αποδιοπομπαίος τράγος , προκειμένου να κατευνάσετε τα συναισθήματα των πολιτών για την άπλετη κοροϊδία που έχει διαπραχθεί εις βάρος τους. Όμως αυτό το οποίο ξεχάσατε είναι το περίφημο στικάκι της «Λίστας Λαγκάρντ».
      Κύριε Βενιζέλο αφού το βγάλατε από το συρτάρι σας, γιατί δεν το χρησιμοποιήσατε, από τη στιγμή μάλιστα που πάντα με τόσο σθένος δείχνετε να θέλετε να υπηρετήσετε τον ελληνικό λαό;
    • Το περίφημο, βέβαια στικάκι έχει ξεχάσει και ο κ. Τσίπρας, όπως βέβαια και το σκίσιμο των παράνομων μνημονίων. Εσείς κ. Τσίπρα ξεχάσατε αυτά τα οποία λέγατε, επίσης με τόσο σθένος, σχετικά με τα, εκ των πραγμάτων, παράνομα μνημόνια;
    • Μήπως, νομίζετε επίσης κ. Τσίπρα ότι ξεχνιέται η δίκη Παπακωσταντίνου; Κατά την οποία κρίθηκε ένοχος για πλημμεληματική πράξη της νόθευσης εγγράφου από το Ειδικό Δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ;
    • Τέλος, κ. Τσίπρα -δεδομένου ότι η θητεία σας δεν έχει τελειώσει, ακόμη- θεωρείτε ότι ύστερα από την θητεία σας θα ξεχαστεί το γεγονός ότι δεν καταργήσατε νομοθετικά καμία από τις τροπολογίες της Κυβέρνησης Σαμαρά, όπως όριζε το πρόγραμμα που δήθεν θα πραγματοποιούσατε;

    dikaiosini-dimokratia

    Ξέρω, βέβαια, πως όλα τα προαναφερθέντα, τα οποία είναι ένα μικρό δείγμα από όλες τις παρανομίες που έχετε διαπράξει, δεν θα σας αγγίξουν διόλου.

    Όμως, και πάλι θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες -τουλάχιστον- να κατανοήσουν το γεγονός ότι πλέον υπάρχει έντονο ζήτημα Συνταγματικής τάξεως και δημοκρατικής λειτουργίας.

    Ας κατανοήσουμε επιτέλους, ότι αυτοί οι οποίοι νομοθετούν δεν μπορούν να είναι πλαστογράφοι, και κυρίως να νομοθετούν με γνώμονα το συμφέρον, παρουσιάζοντας ψευδείς εκθέσεις στη Βουλή.



    ΣΧΟΛΙΑ