• newsletter

    Κυριάκος: Θέλει να ανατρέψει τα πάντα και να δώσει οξυγόνο στην Ελλάδα


    Σε ένα συνέδριο ιστορικών ανατροπών, και όχι απλώς σε ένα ακόμα συνέδριο της ΝΔ, προσβλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εμφανίζεται έτοιμος να προωθήσει όλες εκείνες τις μεγάλες αλλαγές που οραματίζεται, ξεκινώντας από το κόμμα του και καταλήγοντας -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στη χώρα.

    Το πολυαναμενόμενο συνέδριο της ΝΔ ξεκινά την Παρασκευή 22 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Απριλίου, με σύνθημα «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας», ένα σύνθημα που αντανακλά το αίσθημα ασφυξίας που επικρατεί στη χώρα μας εξαιτίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκφράζει την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει στη διακυβέρνηση του τόπου και να απελευθερώσει τους πολίτες από αυτήν την ασφυξία, δίνοντάς τους το απαραίτητο «οξυγόνο» που έχουν ανάγκη για να ονειρευτούν την Ελλάδα έτσι όπως τη θέλουν.

    Ήδη, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δώσει το στίγμα της ανανέωσης του κόμματος, τονίζοντας πως στο συνέδριο του κόμματος «θα κάνουμε πράξη το αίτημα των φίλων και των μελών της Νέας Δημοκρατίας για μια Νέα Δημοκρατία από την Αρχή».

    Μεταξύ των προτάσεων που θα φέρει στο συνέδριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εξαγγελίας του για οργανωτική αναδιάταξη του κόμματος, είναι ο ορισμός πενταετούς θητείας του προέδρου του κόμματος, η οποία μάλιστα για τον ίδιο θα είναι αναδρομική από τον Ιανουάριο, όταν και εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, η θητεία θα παρατείνεται για όσο ο πρόεδρος του κόμματος είναι και πρωθυπουργός, όμως εφόσον ηττηθεί σε εθνικές εκλογές, θα ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει εξάλλου σε πιο ευέλικτα κομματικά όργανα, τα οποία θα συνεδριάζουν τακτικά και θα έχουν αποφασιστικό ρόλο στη στρατηγική της ΝΔ. Έτσι, η πρότασή του είναι να συγκαλείται ετησίως το συνέδριο του κόμματος, με λιγότερους συνέδρους (1.000 αιρετά μέλη και 1.000 ex officio, δηλαδή συνολικά 2.000, έναντι σχεδόν 5.000 που είναι στο συνέδριο του ερχόμενο τριημέρου), ενώ παράλληλα να μειωθούν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σε 200 (100 αιρετοί και 100 ex officio).

    Μέσα στις ανατρεπτικές προτάσεις του προέδρου της ΝΔ είναι η δημιουργία εθνικού μητρώου υποψηφίων βουλευτών, με τα μέλη του κόμματος ανά περιφέρεια να γνωμοδοτούν για την τελική εκλογική λίστα, καθώς και η θέσπιση ασυμβίβαστων, όπως για παράδειγμα να μην επιτρέπεται να είναι κανείς ταυτόχρονα μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και διοικητής ΔΕΚΟ ή γενικός γραμματέας σε υπουργείο.

    Και δεν ξέρουμε αν ο πρόεδρος της ΝΔ έχει και άλλους… άσους στο μανίκι που δεν θέλει να αποκαλύψει πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Ο Πάπας έφυγε. Το προσφυγικό μένει. Η κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει



    ΣΧΟΛΙΑ