ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ποιον βουλευτή έγινε «μπαρούτι» ο Κ.Μ., η σύγκρουση Μαξίμου με Ανδρουλάκη, Ελληνες βουλευτές στη… Χονολουλού και τι θέλουν Ελληνικά Mirage στη Βρετανία
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο της Νιγηρίας Muhammadu Buhari και τον Πρόεδρο της Σενεγάλης Macky Sall, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τις συναντήσεις εξετάστηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και η συνεργασία στην καταπολέμηση της πειρατείας, ενώ έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και των διεθνών εξελίξεων στην Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή του Σαχέλ.
Διαπιστώθηκε, επίσης, το καλό επίπεδο των σχέσεων με τις δύο χώρες και οι σημαντικές προοπτικές για την περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξή τους. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός επισήμανε το αυξημένο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη δυτική και υποσαχάρια Αφρική, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η έναρξη λειτουργίας ελληνικής πρεσβείας στο Ντακάρ της Σενεγάλης.
Διαβάστε επίσης
G7: Δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα ψευδοδημοψηφίσματα της Ρωσίας στην Ουκρανία
Συνάντηση Ν. Δένδια με ΥΠΕΞ Φιλιππίνων στη Νέα Υόρκη
«Η Ουκρανία δεν θα συγχωρέσει ποτέ τη Ρωσία», δηλώνει ο Ρώσος νομπελίστας Μουράτοφ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σχέδιο νόμου ΥΠΕΘΑ: Όλα όσα προβλέπονται για την προστασία της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος των στελεχών
- Συνελήφθησαν 2 μέλη συμμορίας που διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Νοτιοανατολική Αττική, προσποιούμενοι τους λογιστές- Πάνω από 40.000 ευρώ η λεία τους
- Θανατηφόρο τροχαίο το πρωί στη Βούλα – Νεκρή η 22χρονη οδηγός
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γυναίκα στην Πέλλα για εξαπάτηση ηλικιωμένης
