• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 22 Απριλίου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διάλυση της Βουλής – Oι λόγοι που θα επικαλεστεί για την προκήρυξη των εκλογών – Όλο το παρασκήνιο.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


    Το Σάββατο της Διακαινησίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και η χώρα, επισήμως πλέον, να οδηγηθεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

    Πηγές από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός ίσως δεν χρειαστεί να επικαλεστεί συγκεκριμένο λόγο -εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας, όπως ορίζει το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος- προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του για τη διεξαγωγή εκλογών, καθώς η χρονική περίοδος στην οποία βρισκόμαστε μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως ολοκλήρωση της τετραετίας.

    Παρ όλα αυτά, στη δήλωσή του ενώπιον της κας Σακελλαροπούλου, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να αναφερθεί στην πρόοδο της οικονομίας και στην ανάγκη η κυβέρνηση να συνεχίσει την ακολουθούμενη πολιτική ώστε η χώρα, με σταθερή κυβέρνηση, αφενός να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και τη διεύρυνση των επενδύσεων, αφετέρου να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, με έμφαση στις αυξήσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να επιταχυνθεί η σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

    Πιθανότατα, κατά τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός, ακροθιγώς θα σκιαγραφήσει και τις άλλες τρείς προτεραιότητες-στόχους του για την επόμενη μέρα:

    Τη ριζική αναμόρφωση του κράτους, ώστε να εμπεδωθεί η αξιολόγηση σε κάθε επίπεδο και «αυτό που ζήσαμε στα Τέμπη, να μην συμβεί ποτέ ξανά».

    Την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), που πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις στην πανδημία, αλλά πρέπει να ενισχυθεί με πόρους και από το Ταμείο Ανάπτυξης, προκειμένου να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

    Την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, με έμφαση στις νέες και τους νέους, κυρίως μέσα από την εφαρμογή των προγραμμάτων στεγαστικής πολιτικής, προκειμένου να αμβλυνθεί το αυξημένο κόστος ζωής και κατοικίας.

    Αν και οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε μια προεκλογική καμπή, ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στην ανάγκη η χώρα να συνεχίσει να γίνεται πιο ισχυρή, προασπιζόμενη τα σύνορά της, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, και μέσα από νέες συμφωνίες με συμμάχους και κράτη που διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στη διεθνή και την περιφερειακή σκακιέρα, να ενισχύει την ασφάλειά της, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της Ευρώπης.

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά από την πασχαλινή «ανάσα» στην Τήνο, επιστρέφει στους προεκλογικούς ρυθμούς, με πρώτο σταθμό την Κέρκυρα. Και με βάση τους ανωτέρω άξονες του προεκλογικού προγράμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί σε κεντρική εκδήλωση και επιμέρους θεματικές στη συνέχεια, θα συνεχίσει να απευθύνεται στους πολίτες, κυρίως στους νέους και τις γυναίκες, ζητώντας καθαρή εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από την πρώτη κάλπη, προκειμένου η χώρα «να μην γυρίσει πίσω», αλλά να συνεχίσει να κινείται «σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

    Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα ολοκληρώσει τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ -που είναι το μόνο που εκκρεμεί- με έντονο «άρωμα γυναίκας» και τη συμμετοχή πολλών υποψηφιοτήτων από το «ασθενές φύλο», ίσως και σε ποσοστό που θα αγγίζει το 50%, σε κάθε περίπτωση και σε εκλόγιμες θέσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης στη «Bild»: Δεν γίνεται ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική χωρίς φράχτες και τείχη

    Σκέρτσος: Οι τέσσερις προτεραιότητες της δεύτερης κυβερνητικής θητείας



    ΣΧΟΛΙΑ