• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση του mononews: Τρεις πυλώνες για την τόνωση της ανάπτυξης

    • Αποστολή Νένα Σώκου

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,


    Τρεις είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους στρέφουμε την προσοχή μας, ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη και να έρθουν νέες επενδύσεις στην χώρα,δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 84 ΔΕΘ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του mononews.gr.

    Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός εάν όσα ανακοίνωσε χθες είναι αρκετά για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με δεδομένα ότι η χώρα περνά την χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά, ενώ και το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον είναι διαρκώς επιδεινούμενο απάντησε ότι δεν αρκούν μόνο οι μειώσεις των φόρων και για τον λόγο αυτό δεν αρκούμαστε μόνο σε αυτές. Η χώρα χρειάζεται μια συνολικά αναπτυξιακή στρατηγική, για την οποία μίλησε στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, εξήγησε ο πρωθυπουργός. Επανέλαβε μάλιστα πως για τον λόγο αυτό μίλησε για κίνητρα και αντικίνητρα τα οποία μπλοκάρουν τις επενδύσεις σήμερα, για την εργατική νομοθεσία και τον ρόλο του κράτους.

    Σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι τρεις πυλώνες της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης είναι πρώτον η αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος (φόροι, πλεονάσματα, μεγαλύτερη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων), δεύτερον οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που κάνουν την Ελλάδα επενδυτικό βραχίονα, ενώ τρίτος πυλώνας είναι να παίξουν και πάλι οι τράπεζες τον ρόλο τους στην πραγματική οικονομία. Όπως μάλιστα είχε εξηγήσει νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για να απελευθερώσουν οι τράπεζες κεφάλαια για νέο δανεισμό πρέπει να τακτοποιήσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων και για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση σχεδιάζει να υιοθετήσει ένα μοντέλο, αντίστοιχο με αυτό της Ιταλίας (APS) προκειμένου να βελτιώσει τη ρευστότητα ώστε να αποτυπωθεί και στη πραγματική οικονομία.

    «Εκεί στρέφουμε την προσοχή μας, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, συνολική αναπτυξιακή στρατηγική» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Πρέπει να κερδηθούν όλες οι μάχες αν θέλουμε να κάνουμε τη θετική έκπληξη και θα κερδηθούν γιατί έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες να κινούμαστε γρήγορα να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας.



    ΣΧΟΛΙΑ