• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα σηκώνει από σήμερα περήφανα το κεφάλι (video)

    • NewsRoom


    Ήρθε η ώρα στην κοινωνία να πάμε μπροστά όλοι μαζί χωρίς κανένας να μένει πίσω

    «Η κοινωνία θέλει πάνω από όλα να δουλειές και ανάπτυξη και να ξαναγίνει πάνω από όλα δυνατή, όπως μας αξίζει», ανέφερε ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες τους δηλώσεις μετά τη νίκη της ΝΔ, ο οποίος ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν.

    Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες που μας ψήφισαν και θέλω να πω πως θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

    «Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως θα εργαστεί για όλους αλλά και για να πείσει και όσους δεν τον ψήφισαν.

    «Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση της χώρας, έχοντας πλήρη γνώση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, ξέρω τι δυσκολίες που με περιμένουν.

    Είναι επιθυμία του λαού να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Νιώθω σήμερα την ανάγκη να απευθυνθώ και στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε το δρόμο της επιστροφής, σας ζητώ όμως να έχετε το βλέμμα σας στραμμένο στην Ελλάδα».

    «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε στην πράξη», ανέφερε. «Δεν θα διαψεύσω της ελπίδες σας. Νιώθω ότι με προστατεύει όσο ποτέ η ευχή των γονιών μου».

    «Η χώρα σηκώνει το κεφάλι ξανά και εμείς σηκώνουμε τα μανίκια. Στόχος δεν είναι άλλος από το να κάνουμε τη ζωή κάθε Έλληνα καλύτερη.

    Ξεκινάμε τώρα. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Δε ζητώ περίοδο χάριτος, η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε ιστορία.

    Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός, ο ήλιος πιο φωτεινός. Ξημερώνει μια νέα μέρα για την πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

    Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης. Και στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας. #Ενωμένοι_Μπορούμε

    Posted by Kyriakos Mitsotakis on Sunday, July 7, 2019

    Λίγο αργότερα, μιλώντας στον κόσμο που τον περίμενε έξω από τα γραφεία της ΝΔ, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την ισχυρή εντολή 4ετίας, ενώ υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι τη χαμένη της δύναμη, διεκδικώντας από την Ευρώπη και τον κόσμο τη θέση που της αξίζει. Τέλος, ζήτησε από τον κόσμο που του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης να σταθεί δίπλα στο κόμμα στα εύκολα και στα δύσκολα.



    ΣΧΟΛΙΑ