• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Άγιον Όρος μαζί με τον γιο του

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στο Άγιον Όρος θα μεταβεί το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουνίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο, όπου και θα παραμείνει για 1-2 μέρες.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αναμένεται να μεταβεί στο Άγιο Όρος το βράδυ του Σαββάτου και θα παραμείνει όλη την ημέρα της Κυριακής.

    Η επίσκεψη θα είναι προσκυνηματικού χαρακτήρα και αν τελικά ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του διανυκτερεύσουν στο Άγιο Όρος, αυτό θα γίνει είτε στη Μονή Βατοπεδίου είτε στη Σίμωνος Πέτρα, είτε στη Μονή Ξενοφώντος.

    Στις Καρυές θα τον υποδεχτούν τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και συγκεκριμένα ο Πρωτοεπιστάτης π.Χριστοφόρος Ιβηρίτης, ο π.Νικηφόρος από τη Μονή Φιλοθέου, ο π. Θεόφιλος από τη Μονή Παντοκράτορος και ο π.Ιερώνυμος από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

    Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Άγιο Όρος ως αρχηγός πολιτικού κόμματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να του γίνει υποδοχή πρωθυπουργού, ούτε να τον δεχτεί η Ιερά Κοινότητα, καθώς συναντά μόνο εν ενεργεία αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς.

    Στην πρόσφατη μεταφορά της εικόνας του «Άξιον Εστί» στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, τα οποία του εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτεί το Άγιον Όρος κι εκείνος δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχε μεταβεί στο Άγιο Όρος κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που ήταν πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: «Ομάδα κρούσης» δίπλα στον Τσίπρα – Με άδεια του Γραφείου Τύπου η παρουσία στελεχών στα τηλεοπτικά πάνελ

    Πιερρακάκης: Η χώρα σημείωσε μια σημαντική και μετρήσιμη πρόοδο από το 2019

    Α. Χατζηπέτρου (HDB): Εξελέγη μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM)



    ΣΧΟΛΙΑ