• Top Stories

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν έχουμε επενδύσει στην αποτυχία

    • NewsRoom


    Το αίτημά του για εκλογές, προκειμένου να φύγει το συντομότερο «η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επέρριψε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το μείγμα πολιτικής που περιλαμβάνει η συμφωνία, αλλά και γιατί καθυστέρησε τη συζήτηση για το χρέος.

    «Δεν αλλάζει τίποτε στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές με ένταση. Δεν πρόκειται να περιοριστούμε σε αυτό, το αίτημα σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να συγκρουστούμε με μία κυβέρνηση και να οικοδομήσουμε μία πλατιά συμμαχία με τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Επέρριψε ευθύνες στην Ευρώπη, γιατί αποδέχεται το συγκεκριμένο μείγμα μέτρων, αλλά και γιατί δεν έχει ανοίξει νωρίτερα η συζήτηση για το χρέος. Απέδωσε την στάση των Ευρωπαίων στο δημοψήφισμα για το Brexit και στην ανάγκη να διατηρηθεί η ισορροπία στην Ευρώπη.

    «Δεν έχουμε επενδύσει στην αποτυχία, αντίθετα λέμε στην κυβέρνηση από το Νοέμβριο να κλείσει τη συμφωνία» δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στις σχετικές κατηγορίες της κυβέρνησης.

    «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο γιατί είπε ψέματα στους πολίτες, οδηγούσε συνειδητά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, εξαπατούσε τότε την κοινωνία και την εξαπατά και τώρα» ανέφερε.

    Υποστήριξε, δε, ότι το αίτημα του ΔΝΤ για τον «κόφτη» μπήκε στο τραπέζι μετά τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών Thomsen-Velculescu. «Μας ζητούν προληπτικά μέτρα, γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση» εκτίμησε.

    mitsotakis-onned

    Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, είναι το τίμημα της καθυστέρησης στις διαπραγματεύσεις. Η δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια που δεν είναι επιτεύξιμα, θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο Μνημόνιο, δήλωσε και πρόσθεσε ότι η δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012.

    Είπε ακόμη ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος, αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, ενώ το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση.

    Για την πρόταση Ρέγκλινγκ, είπε ότι είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και πρόσθεσε ότι εμείς θέλουμε κλείδωμα των χαμηλών επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής

    Αναφερόμενος στον «κόφτη» που θα μπει στις δαπάνες, είπε ότι «κόφτης πάντα υπήρχε, ωστόσο το θέμα είναι από που θα γίνουν οι περικοπές, και αν θα κοπούν σπατάλες»,.

    Αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα, είπε: «Συζητάμε για καλύτερη κατανομή του προσωπικού στο δημόσιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με εξοικονόμηση πόρων και δυναμικού και με εκχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα».

    Είπε ότι οι σύμβουλοι των υπουργών αμοίβονται με υψηλές αμοιβές, «για να μπορεί ο κ. Τσίπρας να διορίζει τον κάθε κύριο Καρανίκα με ένα φτωχό βιογραφικό».

    Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε: «Δεν αμφισβητώ τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά η δήλωσή του για το νόμισμα έδωσε βάση για παρερμηνείες». Πρόσθεσε ότι η συνεισφορά του πέρυσι το καλοκαίρι για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ήταν σε θετική κατεύθυνση.pavlopoulos

    Για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση που υπάρχει στο Αιγαίο είπε ότι χρειάζεται σοβαρότητα, προσοχή και σημείωσε ότι η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια.

    Για τη δημόσια τηλεόραση είπε ότι πρέπει να είναι αντικειμενική, να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και θα δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν δείχνει ενδιαφέρον ο ιδιωτικός τομέας.

    «Η επίσκεψη στο ολοήμερο σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της ΝΔ για τη δημόσια παιδεία» ανέφερε και πρόσθεσε: «Υποβαθμίζονται τα ολοήμερα σχολεία και περιορίζεται το εύρος των δραστηριοτήτων τους, σε μία συγκυρία που πρέπει τα σχολεία να προσφέρουν ευκαιρίες. Η πολιτική της κυβέρνησης στο ολοήμερο σχολείο έχει ταξικό πρόσημο, και θίγει τους πλέον αδύνατους».

    «Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό δασκάλων και καθηγητών και μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Υποστήριξε ότι, αν η κυβέρνηση μπορούσε, θα έκλεινε τα ιδιωτικά σχολεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tora-i-sirizei-machonte-gia-mia-kaliteri-piatsa-dite-pii-protostatoun/44676

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-vasilissa-elisavet-i-kinezi-axiomatouchi-ke-ta-atichi-scholia/44579



    ΣΧΟΛΙΑ