• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Άνοιξε ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών – Το φθινόπωρο πρέπει να δούμε ξανά το θέμα

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star.

    Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το γεγονός πως μεγάλο μέρος του προσωπικού των νοσοκομείων αρνείται να εμβολιαστεί, θεωρεί σκόπιμο να ανοίξει σε ουδέτερο χρόνο τον οποίο τοποθέτησε το φθινόπωρο, το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, κατά τα πρότυπα της Ιταλίας.

    «Με απασχολεί πολύ το ζήτημα αυτό. Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα από  διαφορετική οπτική γωνία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας πως θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών.

    «Πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως δεν μπορεί να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ αφενός εσύ  να κινδυνεύεις και να κινδυνεύεις να διασπείρεις τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος για να προσφέρει υπηρεσίες υγείας. Κατά συνέπεια, ναι, πιστεύω πως αυτή η συζήτηση πρέπει να ανοίξει. Δεν θέλω να ανοίξει τώρα, αλλά πιστεύω σε ουδέτερο χρόνο, το φθινόπωρο, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα αυτό από την αρχή», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προσωπική έκκληση προς τους ηλικιωμένους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το κάνουν άμεσα. «Καλώ τους ηλικιωμένους, τους παρακαλώ: να πάτε να εμβολιαστείτε το συντομότερο δυνατόν, είναι ασπίδα προστασίας τα εμβόλια, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και διαθέσιμα ραντεβού, είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.



    ΣΧΟΛΙΑ