• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Κυριάκος: Με ποιον τα πήρε στο κρανίο για το φιάσκο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ


    Σε φιάσκο εξελίχθηκε το 10ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τα όσα συνέβησαν, «φωτογραφίζοντας» μάλιστα ως υπεύθυνο για την «εκρηκτική» κατάσταση αυτή στον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

    Και πώς να μην είναι ενοχλημένος ο πρόεδρος του κόμματος από την πρωτοφανή εικόνα διάλυσης που έδωσε η ΟΝΝΕΔ το Σάββατο. Ήδη από το πρωί ελάχιστα ήταν τα μέλη της Νεολαίας της ΝΔ που έδωσαν το «παρών» στις εργασίες του συνεδρίου, ενώ η κατάσταση εκτροχιάστηκε εντελώς όταν ήρθε η ώρα της ανάδειξης των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, καθώς και των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν την ΟΝΝΕΔ στο επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Αν και η ψηφοφορία ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι, μέχρι τις 8 το βράδυ δεν είχε στηθεί ούτε μία κάλπη (!), με αποτέλεσμα οι περισσότεροι σύνεδροι να αναχωρήσουν και να μείνουν ελάχιστοι για την ψηφοφορία.

    Αποτελέσματα βέβαια ανακοινώθηκαν επίσημα από την ΟΝΝΕΔ, σύμφωνα με την οποία ψήφισαν 796 σύνεδροι (πρώτος σε σταυρούς στην ψηφοφορία για την εκπροσώπηση της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης με 682, ενώ για την Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ ο Παναγιώτης Κουτσογιάννης απέσπασε 588 σταυρούς), όμως η ζημιά έχει ήδη γίνει, και θεωρείται βέβαιο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αφήσει αυτό το φιάσκο να περάσει έτσι, με συνεργάτες του να διαμηνύουν πως ήδη έχει ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη.

    Ωστόσο, εξέχουσα θέση στο κάδρο των ευθυνών θεωρείται πως έχει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, στον οποίο καταλογίζεται επιχείρηση «τορπιλισμού» της εκλογικής διαδικασίας, ώστε να ελέγξει συνέδρους. Μάλιστα, με δεδομένο ότι ο γραμματέας της ΝΔ βρισκόταν ήδη υπ’ ατμόν μετά το φιάσκο της πρώτης εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία πριν από λίγους μήνες, ως πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ενώ είχε δεχθεί και πυρά για παρασκηνιακές ενέργειες υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, σήμερα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

    Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά το συνέδριο-φιάσκο της ΟΝΝΕΔ είναι τα όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης: «Από μικρό παιδί έχω υπηρετήσει την ΟΝΝΕΔ, σχεδόν από όλες τις θέσεις. Έχω ζήσει χαρές και λύπες. Έχω κερδίσει και έχω χάσει πολιτικές διαδικασίες. Σε κάθε συνέδριο ψηφιζόταν αλλαγές στον κανονισμό, λαμβάνονταν πολιτικές αποφάσεις, εκλέγονταν τα νέα όργανα από τους συνέδρους και αυτό αποτελούσε γιορτή για την οργάνωση. Δυστυχώς αυτά τελείωσαν με το φιάσκο του 10ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Δεν στήθηκαν κάλπες για καμία διαδικασία , οι σύνεδροι αποχώρησαν χωρίς συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις και ψηφοφορίες ενώ δεν αποφασίστηκε καμία τροποποίηση του κανονισμού. Πλήρης διάλυση. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις, οδηγούν την οργάνωση στον γκρεμό και στην πλήρη απαξίωση χωρίς να αντιλαμβάνονται το μεγαλείο της. Θα μας βρουν απέναντι. Όχι μόνο εμένα , αλλά όλους όσους αισθάνονται μέλη της μεγάλης οικογένειας της ΟΝΝΕΔ».

    Από την πλευρά του, ο σημερινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης έκανε λόγο σε δήλωσή του για «συζητήσεις, τοποθετήσεις, αντιπαραθέσεις» που έγιναν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «όπως “αρμόζει” στην πλέον ζωντανή και ζωηρή πολιτική νεολαία της χώρας» και έστειλε μήνυμα ενότητας σε όσους επιχειρούν να περάσουν μία «πλασματική» εικόνα για το συνέδριο, σχολιάζοντας πως «όλοι μαζί, μια γροθιά, όχι μόνο δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά μας δυναμώνουν για να δώσουμε τη μάχη στο πλευρό του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για να τον κάνουμε σύντομα πρωθυπουργό της χώρας».

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν: Η Ryanair αναχωρεί απο την Ελλάδα. Ποιός έχει σειρά;



    ΣΧΟΛΙΑ