• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Στήριξη στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα – Να αποφευχθεί ανθρωπιστική κρίση

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε τη στήριξή του στο Ισραήλ και στο δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Επισήμανε ακόμη ότι οι κανόνες εμπλοκής ενός οργανωμένου κράτους δεν πρέπει να εξομοιώνονται με αυτούς μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να μιλάει με ενιαία φωνή σε ένα κρίσιμο ζήτημα περιφερειακής αλλά και ευρωπαϊκής ασφάλειας.

    Στην τηλεδιάσκεψη παρέστησαν ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου και η Ειδική Σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

    Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

    Στη συνέχεια, στις 12:15 ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κορέας, Han Duck-soo, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Han και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Επίσης, στις 17:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εκ νέου υποψήφιο, Χρήστο Μέτιο.

    Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Λάρισα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιο, Κώστα Αγοραστό.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας: Συνάντηση με τον επικεφαλής της Κοινότητας Μεταφορών Δυτικών Βαλκανίων, Matej Zakonjsek

    Γιώργος Φλωρίδης: Νομοθετική ρύθμιση για να ξεμπλοκάρουν τα επενδυτικά έργα που «παγώνουν» για χρόνια με προσφυγές στο ΣτΕ

    Ευάγγελος Βενιζέλος: Σήμερα ζούμε σε μια πολιτική του στιλ



    ΣΧΟΛΙΑ