ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ασφάλειας για την Κύπρο από πιθανές επιχειρήσεις κατά της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η Λευκωσία «ουδόλως εμπλέκεται στις επιχειρήσεις».
Ο κ. Προδρόμου ανέφερε δε πως δεν ζητήθηκαν διευκολύνσεις από χώρες – εταίρους για επιχειρήσεις κατά της Συρίας.
«Είναι λογικό να γίνεται πολλή συζήτηση για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η Κύπρος είναι εκτός του χώρου επιχειρήσεων, δεν δρομολογείται τίποτα από την Κυπριακή Δημοκρατία και βεβαίως στην Κύπρο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος» δήλωσε.
Ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος «ουδόλως εμπλέκεται στις επιχειρήσεις που γίνονται ή θα γίνουν ή σχεδιάζονται και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ασφάλειας για την ίδια την Κύπρο».
Ως προς το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου ως ορμητήριο για ενδεχόμενες επιχειρήσεις του Λονδίνου κατά της Δαμασκού, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει καμία συμμετοχή, καμία συνεννόηση για τις οποιεσδήποτε επιχειρήσεις μπορεί να σχεδιάζουν άλλες δυνάμεις». «Οι Βάσεις είναι Βάσεις» συμπλήρωσε.
Σε άλλη ερώτηση, για το ενδιαφέρον της Γαλλίας να έχει διευκολύνσεις σε στρατιωτικές υποδομές στην Κύπρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο με τη Γαλλία, όσο και με άλλους εταίρους μας στην ΕΕ έχει διαρκή συνεργασία».
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις πρόσφατες κοινές ασκήσεις έρευνας και διάσωσης που διεξήγαγε η Κύπρος με τη Γαλλία, πρόσθεσε όμως ότι οι πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή «δεν αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία».
Ερωτηθείς εξάλλου αν το Παρίσι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε ένα τετραμερές σχήμα συνεργασίας, με την Ελλάδα και το Ισραήλ ή την Αίγυπτο, είπε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα κράτη για την επέκταση των τριμερών συνεργασιών σε τετραμερείς, πιθανώς στο μέλλον και για πολυμερείς».
Αυτό, συνέχισε, δείχνει ότι είναι μια επιτυχημένη διαδικασία και ένα μοντέλο συνεργασίας στην περιοχή. Είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βλέπει θετικά το ενδεχόμενο ενώ υπενθύμισε ότι ήδη πραγματοποιήθηκε μια τετραμερής με τη συμμετοχή της Ιταλίας.
Ανάλογα με τις προοπτικές και τα ζητήματα στα οποία χτίζεται η συνεργασία «θα έχουμε εξελίξεις στο επόμενο διάστημα» κατέληξε ο κ. Προδρόμου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκικά μαχητικά έκαναν υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Παναγιά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο: Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τουρκικά F-4
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καμμένος προς Τουρκία: «Την κυρά της Ρω δεν την ενοχλεί κανείς»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΞ: 10 επιπλέον γραμμές εκτάκτου ανάγκης για παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες στη Μέση Ανατολή – Η λίστα με όλες τις πρεσβείες και προξενεία
- Ιράν: Ύψωσε την «Κόκκινη Σημαία της Εκδίκησης» και απειλεί ΗΠΑ και Ισραήλ για τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ (βίντεο)
- Άρης: Σε αναμονή η ομάδα στο Άμπου Ντάμπι μετά τη διακοπή της EuroLeague από την επίθεση του Ιράν
- Όλγα Κεφαλογιάννη: «Προτεραιότητα το συμφέρον των παιδιών μου»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.