ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 5 Δεκεμβρίου – και εφ’ όσον χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 12 Δεκεμβρίου – θα πραγματοποιηθούν οι ανοικτές εκλογές στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με βάση την ομόφωνη ομόφωνη εισήγηση της αρμόδιας κομματικής Επιτροπής (ΕΔΕΚΑΠ).
Η εισήγηση της Επιτροπής αναμένεται περάσει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, καθώς όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν ότι απαιτείται χρόνος προκειμένου να οργανωθεί η εκλογή.
Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συλλογές υπογραφών για τους υποψήφιους. Σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής, απαιτείται να συγκεντρώσουν ο κάθε ένας 5000 υπογραφές ή το 30% της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που απαρτίζεται από 270 μέλη.
Η καταληκτική ημερομηνία που θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις υπογραφές είναι στις 10 Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η παράταση 1-2 ημερών αν χρειαστεί.
Μέχρι στιγμής για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Βουτιά σε χαμηλά δύο εβδομάδων καθώς ο OPEC+ εξετάζει ξανά αύξηση της παραγωγής
- Τουρνάς: Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της De Havilland για τα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη DHC-515
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα με πρωτοβουλίες της θα βρεθεί στο προσκήνιο για να περιοριστούν οι ένοπλες συγκρούσεις
- Κύθνος: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά
