• Πολιτική

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ – Εντυπωσιακή νίκη με 67,9% – 32,1% στο 95,37%

    • NewsRoom
    Ρεκόρ συμμετοχής στις δεύτερες κάλπες του ΚΙΝΑΛ-Για μεγάλη νίκη με 65% πάει ο Ανδρουλάκης

    Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης


    Σαρωτική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με ποσοστό σχεδόν 68% δείχνουν τα επίσημα  αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

    H αρμόδια επιτροπή εκλογών του ΚΙΝΑΛ (ΕΔΕΚΑΠ) ανακοίνωσε πως στο 95,37% της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 67,9% (132.706 ψήφοι) και Γιώργος Παπανδρέου 32,1% (62.748 ψήφοι). Η ΕΔΕΚΑΠ συγχαίρει τον καινούργιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

    O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του ως νέος προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Του ζήτησε μάλιστα να κανονίσουν συνάντηση. Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

    Ο Γ. Παπανδρέου τηλεφώνησε λίγο μετά τις 8 στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί. «Κάναμε έναν καλό αγώνα» του είπε. «Με ενότητα θα μεγαλώσουμε το κόμμα και την παράταξη. Πρόεδρε, θα τα κάνουμε όλα όπως πρέπει» φέρεται να απάντησε στον Γ. Παπανδρέου ο θριαμβευτής των εκλογών.

    Όπως ανέφεραν οι συνεργάτες του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ: «Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη και να μεγαλώσει ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό».

    Στην Αττική, στο 63,99% των ψηφισάντων η διαφορά είναι 64,47% (24.242 ψήφοι) -35,53% (13.361 ψήφοι) υπέρ Ανδρουλάκη πάντα.

    Οι κάλπες έκλεισαν με μισή ώρα καθυστέρηση καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ ικανοποιητική και αυτή την Κυριακή, καθώς ψήφισαν τελικά 206.126.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει δηλώσεις από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χ. Τρικούπη μετά τις 22:00 και ο Γ. Παπανδρέου από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου όπου έφτασε πριν από λίγο.

    Διαβάστε επίσης

    Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Πάνω από 160.000 ψήφισαν έως τις 15:00

    Η ώρα της κάλπης για το ΚΙΝΑΛ – Το ισχυρό φαβορί, η σημασία της μεγάλης συμμετοχής



    ΣΧΟΛΙΑ