• Top Stories

    Κύμα συμπαράστασης από όλο τον πολιτικό κόσμο στον ΣΚΑΪ (video+pics)

    • NewsRoom


    Τη συμπαράστασή τους στους ανθρώπους του ΣΚΑΪ εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, καταδικάζοντας παράλληλα την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στο σημείο έσπευσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έκανε λόγο για ένα γεγονός που τραυματίζει τη Δημοκρατία.

    «Είναι απερίφραστη και αυτονόητη η καταδίκη του γεγονότος. Η Δημοκρατία έχει πάντοτε τον τρόπο να αποτρέπει την εισβολή του φόβου και του τρόμου στο πεδίο και την εξίσωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, όπως οι εμπνευστές τους θα ήθελαν» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

    «Είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

    Την απερίφραστη καταδίκη του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τη χαρακτηρίζει μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση και καλεί τις αστυνομικές να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνες και οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη προσθέτοντας πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Όπως είπε, το παραπάνω είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Σημείωσε πως αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι απλώς καταδικαστέο, αλλά χρήζει επείγουσας δράσης.

    «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

    «Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    «Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι. Στην ανακοίνωση εκφράζεται συμπαράσταση στους εργαζόμενος και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής: «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

    Φωτογραφίες και βίντεο από το Skai.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεροβασίλη για βόμβα στον ΣΚΑΪ: Τραυματίζεται η δημοκρατία

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ (video ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης)



    ΣΧΟΛΙΑ