• Πολιτική

    Κικίλιας: «Δεν είμαστε Σοβιετία. Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει» (video)

    • NewsRoom
    Βασίλης Κικίλιας: Έως το τέλος της τουριστικής περιόδου η χώρα δέχεται τουρίστες από ΗΠΑ

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού


    Αισιόδοξος για τις αντοχές του συστήματος Υγείας, το οποίο όπως ανέφερε «απέδειξε ότι αντέχει», εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

    Ο κ. Κικίλιας, αφού εξήρε τις προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών και διοικήσεων των νοσοκομείων, τόνισε πως συνεχώς προστίθενται νέες δυνάμεις στο σύστημα, παραδεχόμενος πάντως τις πιέσεις που δέχεται το ΕΣΥ. Όπως ωστόσο δήλωσε,  «τις προσεχείς ημέρες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων».

    Ειδικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα, ανέφερε πως μέσα σε 28 ημέρες αυξήθηκαν κατά 360% οι κλίνες ΜΕΘ, ενώ για τις αντιδράσεις που υπήρξαν αρχικά από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών ανέφερε πως υπάρχει αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι όπου χρειάζεται η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας.

    Ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε στην Αντιπολίτευσης και τις  «μεγαλοστομίες» της, όπως ανέφερε, περί  καθυστερημένες επιτάξεις. «Δεν είμαστε Σοβιετία. Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει», ανέφερε, ενώ εξήγησε ότι «οι επιτάξεις αποζημιώνονται».

    Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως η Αντιπολίτευση έχει «αναντιστοιχία με την κοινωνία», και επιτέθηκε στους λίγους που «εύχονται να αποτύχει η χώρα».

    «Στην κρίση σώζουμε ζωές, δεν κάνουμε μικροπολιτική», ανέφερε.  Ως προς τις επικρίσεις για το σχέδιο εμβολιασμού, μάλιστα, υπογράμμισε ότι σε όλον τον κόσμο προετοιμάζονται εκτός από «τον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο κ. Κικίλιας παραδέχτηκε πάντως ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρούνται όπως στο πρώτο lockdown, λέγοντας πως «κάποιοι λίγοι παίρνουν στον λαιμό τους τους πολλούς». Εκτίμησε μάλιστα πως με τα σημερινά δεδομένα είναι εμφανές ότι το lockdown θα παραταθεί, διευκρινίζοντας, όμως, ότι αναμένει και τις αποφάσεις των επιστημόνων.

    «Η επιτροπή εισηγείται, και εμείς αποφασίζουμε» ανάφερε για την κριτική περί  καθυστέρησης στη λήψη μέτρων στην Βόρεια Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ