• Πολιτική

    Κεραυνοί Φίλη κατά Ιερώνυμου, Εκκλησίας και “μιντιακού κατεστημένου” – Η μπηχτή για Τσίπρα και Καμμένο (video)

    • NewsRoom


    Μύδρους κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου της Εκκλησίας και του “μιντιακού κατεστημένου” που όπως είπε, ακόμα και σήμερα μπορούν και επιτυγχάνουν την αποπομπή υπουργών μίας εκλεγμένης κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατά την τελετή παράδοση-παραλαβής του υπουργείου.

    Φανερά δυσαρεστημένος από την απόφαση του πρωθυπουργού να του αφαιρέσει το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας ο κ. Φίλης δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια για την Εκκλησία και το ρόλο που -όπως είπε- επιζητεί και συνεχίζει να διαδραματίζει στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ενώ η ομιλία του περιείχε σαφέστατες αιχμές τόσο για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης χαρακτήρισε ως παραθεσμική συμπεριφορά την απαίτηση Ιερώνυμου για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο, ενώ έκανε λόγο για συμβόλαιο πολιτικού θανάτου που εκτελέστηκε με στόχο τον ίδιο, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου.

    Κάνοντας ειδική αναφορά στην αντίθεση του Αρχιεπισκόπου για την ίδρυση τεμένους, μίλησε για “υιοθέτηση ακροδεξιάς ρητορικής” και “πλήρη κάλυψη των ακροδεξιών ρασοφόρων” λέγοντας ότι όλα αυτά συνιστούν ευθεία πρόκληση προς το δημοκρατικό σύστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ