• Πολιτική

    Κεραμέως: Πολύ σημαντική η ψήφος των νέων – Η ευτυχία των παιδιών είναι αυτό που μας νοιάζει πιο πολύ

    Νίκη Κεραμέως

    Νίκη Κεραμέως


    Καλεσμένη στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη» βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής του Βορείου τομέα Αθήνας, Νίκη Κεραμέως δύο ημέρες πριν τις εκλογές. 

    Στην αρχή της συνέντευξης η Νίκη Κεραμέως ρωτήθηκε ποια είναι τα συναισθήματά της από την προεκλογική περιοδεία που διεξήγαγε, καθώς σε λίγα 24ωρα θα ρίξει αυλαία με την επίσημη έναρξη των εκλογών.

    «Ήταν πάρα πολύ συγκινητικά, είναι μία απαιτητική διαδικασία αλλά είναι πολύ όμορφη και πολύ γόνιμη. Χθες στην ομιλία μου στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου ήρθαν χιλιάδες άνθρωποι από τον βόρειο τομέα και έδωσαν μία ηχηρή παράσταση νίκης για την Ν.Δ».

    «Είχα άγχος στη χθεσινή μου ομιλία επειδή ήταν εκεί ο γιος μου»

    Στην ομιλία της Νίκης Κεραμέως στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου για πρώτη φορά ανάμεσα στους ακροατές της ήταν ένας από τους δύο γιους της, Λουκάς.

    Με την Δανάη Μπάρκα μοιράστηκε τις σκέψεις της γι’ αυτό που έζησε: «Ήταν η μεγαλύτερη αγωνία μου που θα ήταν ο Λουκάς εκεί, με την έννοια πώς θα το βιώσει όλα αυτό».

    «Τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα, αυτό είναι που μας νοιάζει πιο πολύ από όλα»

    Σε ερώτηση πώς παίρνει τις αποφάσεις της στο υπουργείο Παιδείας απάντησε: «Η αγωνία μου είναι για όλα τα παιδιά της χώρας. Η αγωνία μου είναι πώς η επόμενη γενιά από εμάς θα γίνει καλύτερη από την δική μας. Κάθε προσπάθεια που καταβάλουμε στο Υπουργείο Παιδείας κι όλες οι πρωτοβουλίες έχουν ένα κοινό στόχο, πώς τα παιδιά μας να αποκτήσουν περισσότερα και καλύτερα εφόδια. Πώς θα μπορέσουν τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα, αυτό είναι που μας νοιάζει πιο πολύ από όλα».

    «Το σπίτι μου είναι η πιο σκληρή κριτική από όλους»

    Αναφορικά με τα δικά της παιδιά αποκάλυψε η Νίκη Κεραμέως ότι της ασκούν σκληρή κριτική, χαρακτηριστικά ανέφερε «το σπίτι μου είναι η πιο σκληρή κριτική από όλους».

    Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον αίτημα που είχε από μαθητή;

    «Το πιο ενδιαφέρον πράγμα δεν μου το έχουν ζητήσει τα παιδιά μου. Αρχικά να πω ότι επισκέπτομαι πολλά σχολεία της χώρας, μία φορά είχα πάει σε ένα δημοτικό σχολείο της Κρήτης. Συνήθως αυτό που ρωτάω τα παιδιά είναι τι θα ήθελαν να αλλάξουν στο σχολείο κι ένα παιδί πήρε τον λόγο κι είπε ”εγώ θα ήθελα μία νεροτσουλήθρα που να ξεκινάει από το σχολείο και να φθάνει στην θάλασσα”».

    Ερωτηθείσα πώς υποδέχεται την κριτική από τον κόσμο είπε: «Αν μπορούσα να είμαι κάθε μέρα σε σχολεία, θα ήμουν κάθε μέρα σε σχολεία. Το να ακούσω κριτική είναι πολύ καλό, γι’ αυτό πάω. Είμαστε εκεί για να ακούσουμε από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης τι μπορεί να γίνει καλύτερα».

    Σχετικά με τον σύζυγό της σημείωσε η Νίκη Κεραμέως ότι η επαφή τους αυτή την περίοδο γίνεται κυρίως μέσω τηλεφώνου και βιντεοκλήσεων.

    Μάλιστα περίγραψε και την πρώτη τους γνωριμία που έγινε στην Νέα Υόρκη: «Δούλευα ως δικηγόρος στην Αμερική, είχε έρθει ως δικηγόρος και ο Δημήτρης, δεν γνωριζόμασταν προσωπικά, αλλά είχαμε έναν κοινό γνωστό κι ακούγαμε πολλά πράγματα ο ένας για τον άλλον. Μία μέρα λοιπόν με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν έχω χρόνο να τα πούμε και πολύ αυθόρμητα του είπα – αφού είδα την ατζέντα μου – σε 4 ή 6 μήνες, δεν θυμάμαι».

    Και συμπλήρωσε: «Το σημείωσα στην ατζέντα, όμως και πράγματι όταν τελείωσα τα δικαστήρια τον πήρα τηλέφωνο να τα πούμε».

    Σχετικά με την συμμετοχή των νέων στις επικείμενες εκλογές τόνισε η κα. Κεραμέως: «Θεωρώ πολύ σημαντικό να πάνε να ψηφίσουν οι νέοι, είναι πολύ σημαντική η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Είναι καθήκον μας να πάμε εμείς στους νέους και να τους παρακινήσουμε να ψηφίσουν και να μην στέκονται αδρανής».

    Διαβάστε επίσης:

    Τσίπρας: Ηθική υποχρέωση να δώσουμε ανάσα στη μεσαία τάξη – Θα τηρήσουμε κατά γράμμα το Συμβόλαιο Αλλαγής

    Bloomberg για Ελλάδα: Ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά με «κόστος» – Το στοίχημα Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ