• Πολιτική

  Κεραμέως: Εσωτερικός έλεγχος στο υπ. Εσωτερικών για τους εκλογικούς καταλόγους – Καμία σχέση με την επιστολική ψήφο

  • NewsRoom
  Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως

  Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως


  Στο θέμα των προσωπικών δεδομένων που προέκυψε με την αποστολή email σε απόδημους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών Nίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ERTNews και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

  Δήλωσε πως η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το που βρήκε τα email και ακολούθως ανέφερε ως προς το Υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών και συμπλήρωσε ότι: «θα γίνει εσωτερικός έλεγχος, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».

  Είπε πως και η ίδια η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι δεν πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα και υπενθύμισε πως έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

  Συνέχισε λέγοντας πως: «Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο», ενώ ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης, δήλωσε ότι «Στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 χώρες μεταξύ αυτών και χωρών που δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές και τις 23.000 αιτήσεις».

  Διαβάστε επίσης:

  Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Σχεδόν 8.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα μέσα σε δύο ημέρες – Πότε λήγει η προθεσμία

  Μητσοτάκης: Έφοδος σε σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν – «Η προσπάθεια για τη μείωση των τιμών συνεχίζεται»

  Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στα πεδία μάχης της Ουκρανίας

  Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok: Πολύ πιο ελεύθερες πλέον οι παραλίες – Μύθοι και αλήθειες για τον νέο νόμο  ΣΧΟΛΙΑ