• Πολιτική

    Ενοχλημένη με Γεροβασίλη, η Παπακώστα φέρεται να απείλησε με παραίτηση – Διαψεύδει το υπουργείο

    • NewsRoom

    Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα


    Ένταση φέρεται να επικρατεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε διάσταση απόψεων μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, με αφορμή το ζήτημα των κρίσεων των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Όπως ανέφερε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Κατερίνα Παπακώστα φέρεται να επιθυμεί οι κρίσεις να μην προχωρήσουν με ταχύ ρυθμό. Ωστόσο, ήδη η υπουργός Όλγα Παπακώστα πέρασε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Παπακώστα, ενοχλημένη, ζήτησε ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Η συνάντησή τους ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε στην ώρα του, καθώς, ο κ. Τσίπρας έπρεπε να παραστεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο η κυρία Παπακώστα έμεινε στο χώρο της Βουλής και εν τέλει συναντήθηκε με την Όλγα Γεροβασίλη στο εντευκτήριο, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης.

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ένταση δεν εκτονώθηκε, με την υφυπουργό να φέρεται να απείλησε ακόμα και με παραίτηση, καθώς ούτε ζητήθηκε η γνώμη της, ούτε  ενημερώθηκε σχετικά με την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος.

    Μάλιστα, όταν ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την παρουσία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με την κυρία Παπακώστα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκτονώσει την κατάσταση. Πάντως, νέες διαβουλεύσεις αναμένονται να υπάρξουν την Τετάρτη.

    Διαψεύδει το υπουργείο

    Όπως ήταν αναμενόμενο το υπουργείο έσπευσε άμεσα να απαντήσει στις πληροφορίες.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν τέθηκε κανένα θέμα παραίτησης της κ. Παπακώστα, ενώ υποστηρίζουν πως η συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν αφορούσε το συγκεκριμένο ζήτημα.

    Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν υπήρξε κανένας καυγάς, ούτε ένταση στις σχέσεις της υπουργού με την υφυπουργό της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: Γεροβασίλη και Παπακώστα δεν συνεννούνται πλέον ούτε και για τα στοιχειώδη



    ΣΧΟΛΙΑ