• Πολιτική

    Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση κατά της πώλησης της ΔΕΗ (pics)

    • NewsRoom


    Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Μαζί με τις αντιδράσεις τις ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών σε Μεγαλόπολη και Κοζάνη έρχονται να προστεθούν οι αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έδωσαν και το παρών σε συγκεντρώσεις κατά της εν λόγω συμφωνίας.

    Στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας σημειώθηκε τη Δευτέρα το συλλαλητήριο ενάντια στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, που διοργάνωσε το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τη ΓΕΝΟΠ και τους κοινωνικούς φορείς. Κοινό αίτημα η μη πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη.

    Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟ/ΔΕΗ, οι δήμαρχοι Φλώρινας, Αμυνταίου, Πρεσπών, Εορδαίας και Κοζάνης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Καραντζίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

    Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας, Θέμης Μουμουλίδης και Μίμης Δημητριάδης και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, οι οποίοι όμως δεν πήραν το λόγο.

    Πηγή φωτογραφιών neaflorina.gr

     



    ΣΧΟΛΙΑ