• Πολιτική

    «Καυγάς» Γεννηματά-Τσίπρα για την συμφωνία των Πρεσπών και την στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

    Τσίπρας - Γεννηματά tsipras gennimata

    Αλέξης Τσίπρας – Φώφη Γεννηματά


    Στα άκρα οδηγούνται πλέον οι σχέσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά, καθώς η παρουσία του πρωθυπουργού στην Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών συνοδεύτηκε από μια επίθεση στην επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, η οποία μάλιστα απουσίαζε από αυτή.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε για «δημαγωγούς» πάνω στο θέμα του Σκοπιανού, «που προσπαθούν να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους» βάζοντας στο κάδρο της επίθεσής του τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και την Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τους πως έχουν συγκροτήσει ένα «ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού». Μάλιστα, με ένα «αποθεωτικό» non-paper, το Μαξίμου πανηγύρισε πως ο πρωθυπουργός δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια των μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, την ώρα που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ, «στηλίτευσε» την στάση της Φώφης Γεννηματά!

    Απαντώντας, το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε πως οι κυβερνητικές πηγές προσπαθούν να καλύψου με το non paper την κρυφή συμφωνία που Tσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, που αποκάλυψαν οι Financial Times, για το μεταναστευτικό. «Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια του για την κ. Γεννηματά στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, είναι σαφές ότι τον ενόχλησε η στάση της, ότι δεν δέχεται υποδείξεις, κάτι που στο PES γνωρίζουν από την ίδια».

    Άλλωστε, είναι γνωστό πως τις προηγούμενες ημέρες η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τον Σεργκέι Στανίσεφ μεταφέροντας τις διαφωνίες της προς τα αποτελέσματα της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, προσθέτοντας πως δεν θα δεχθεί υποδείξεις.

    «Ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για λαϊκισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει τον καθρέφτη του. Όταν μιλά για εθνικισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει δίπλα του, τον συγκυβερνήτη του, κ.Καμμένο. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής», ανέφερε η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.



    ΣΧΟΛΙΑ