• Πολιτική

    Κατρίνης: «Η πρακτική του κ. Πάτση είναι βαθιά ανήθικη – Εκτεθειμένη η Κυβέρνηση»

    • NewsRoom
    Μιχάλης Κατρίνης

    Μιχάλης Κατρίνης


    Από το βήμα της Βουλής, ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατά τη παρέμβασή του στη συζήτηση για τη τροπολογία που αφορά το καλάθι της νοικοκυράς, χαρακτήρισε το θέμα που ανέκυψε με τον διαγραφέντα βουλευτή, Ανδρέα Πάτση ως μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

    «Η στάση και η πρακτική του κ. Πάτση είναι πολιτικά απαράδεκτη και βαθιά ανήθικη και η κυβέρνηση είναι πλήρως εκτεθειμένη. Ήταν μια πρακτική που ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού» επισήμανε ο κ. Κατρίνης.

    «Η κοινωνία δεν ανέχεται τέτοιες πρακτικές»

    Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στο μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία η υπόθεση Πάτση, τονίζοντας: «Οι πολίτες βλέπουν κυβερνητικά στελέχη να χρησιμοποιούν ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, όπως είναι το πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων, για να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι. Αν η κυβερνητική πλειοψηφία πιστεύει ότι μπορεί να συγκαλύψει την υπόθεση, κάνει μεγάλο λάθος. Γιατί αυτή η συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα υπάρχει για πάντα προκειμένου να προστατεύει ανθρώπους σαν τον κ. Πάτση και ενδεχομένως και άλλους ημετέρους που έχουν κάνει τα ίδια και ίσως και χειρότερα. Η κοινωνία δεν ανέχεται τέτοιες πρακτικές, τέτοιες συμπεριφορές».

    Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεταχειρίζεται το κράτος ως λάφυρο, αναφερόμενος στην ανάθεση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από τα ΕΛΤΑ προς τον κ. Πάτση για να προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες και συμβουλές.

    Τα δύο ερωτήματα

    Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών πετρελαιοειδών, τη στιγμή που το πετρέλαιο κίνησης στην Ελλάδα έχει ανέβει κατά 38% σε ένα χρόνο, ενώ στην Ευρώπη κατά 9% μόνον.

    Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στην ακρίβεια που τροφοδοτείται από την αισχροκέρδεια, λέγοντας: «Έναν χρόνο πριν, ο αρμόδιος υπουργός έκανε συνάντηση με εκπροσώπους σούπερ-μάρκετ, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μέσα σε ένα χρόνο είχαμε αύξηση στα βασικά είδη ενός νοικοκυριού 12% που θα αγγίξει το 15% μέχρι τέλος της χρονιάς. Σε βασικά είδη διατροφής οι αυξήσεις κυμαίνονται από 15% έως 23%.

    Από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022 δεν είχε γίνει ούτε ένας έλεγχος. Έχουν επιβληθεί μόνο 2-3 πρόστιμα στην αγορά τροφίμων τις πρώτες ημέρες και από τον Απρίλιο του 2022 πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από 6 μήνες!».

    Έθεσε μάλιστα δύο ερωτήματα προς τον υπουργό Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα τα εξής:

    – Πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει για την πάταξη της αισχροκέρδειας στην αγορά τροφίμων;

    – Πόσες εισηγήσεις για επιβολή προστίμων έχουν υποβληθεί από τις 14 Μαρτίου και πόσα πρόστιμα επιβλήθηκαν τελικά;

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Εγκαινίασε τα λουλουδάδικα της Βουλής – «Xώρος ταυτισμένος με την ιστορική μνήμη των Αθηναίων»

    Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης στους πολίτες

    Ανδρέας Πάτσης: Ολόσωστη η απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή μου – Δεν γνώριζα πως υπήρχε θέμα ασυμβίβαστου



    ΣΧΟΛΙΑ