• Πολιτική

    Καθησυχάζει το Ισραήλ ο Πομπέο μετά την απόφαση Τραμπ για απόσυρση από τη Συρία

    • NewsRoom
    Πομπέο

    Μάικ Πομπέο


    Καθησυχαστικός προσπάθησε να εμφανιστεί ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, απέναντι στο Ισραήλ, μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για απόσυρση των Αμερικανικών Στρατευμάτων από τη Συρία.

    Η απόφαση του Τραμπ είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ισραηλιτικού και εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ, καθώς ερμηνεύτηκε ως μια κίνηση που εξυπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν, απειλώντας να φέρει νέα μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Ο Πομπέο θέλησε να διαβεβαιώσει πως η απόφαση του Τραμπ για την Συρία σε καμία περίπτωση, δεν αλλάζει την συνεργασία των ΗΠΑ με το Ισραήλ. Οι πολεμικές επιχειρήσεις για την εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και οι επιχειρήσεις κατά της επιθετικότητας του Ιράν συνεχίζονται, ανέφερε.

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι θα συζητήσει με τις ΗΠΑ τρόπους για την εντατικοποίηση της συνεργασίας στην ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και για τις επιχειρήσεις συνεργασίας στην Συρία, αλλά και οπουδήποτε, ώστε να εμποδιστεί η “επιθετικότητα” του Ιράν στην Μέση Ανατολή, μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την Συρία.



    ΣΧΟΛΙΑ