• Πολιτική

    Κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος το πολυνομοσχέδιο-μαμούθ των 1500 σελίδων

    • NewsRoom
    Βουλή


    Στη Βουλή κατατέθηκε και επίσημα το πολυνομοσχέδιο των 50 προαπαιτούμενων το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να αποτελέσει το «επισφράγισμα» της συμφωνίας με τους δανειστές για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Όπως και τα προαπαιτούμενα στις δύο προηγούμενες αξιολογήσης, και αυτό το πολυνομοσχέδιο θα περάσει από τη Βουλή με την διαδικασία του επείγοντος, και όχι την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία.

    Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-μαμούθ, το οποίο αποτελείται από 1.500 σελίδες. Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκινά αύριο, με τους εισηγητές της συμπολίτευσης να πρέπει να κάνουν έναν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να καταλάβουν τις διατάξεις που θα πρέπει να υπερασπιστούν στις αρμόδιες επιτροπές και στην ολομέλεια. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, προηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης η σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς, με τη γραμμή που δόθηκε από τον κ. Τσακαλώτο να είναι η εξής: «Το πολυνομοσχέδιο, για πρώτη φορά στα μνημονιακά χρόνια, περιέχει περισσότερα θετικά στοιχεία από ότι αρνητικά » καθώς και «τα αρνητικά στοιχεία ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού, δεν ήταν δικιά μας επιλογή».

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη και Πέμπτη στις 5 συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ενώ την Παρασκευή, θα εισέλθει στην Ολομέλεια. Η συζήτηση και επεξεργασία του θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, πιθανότατα με ονομαστική ψηφοφορία αργά το βράδυ κι ενώ θα έχουν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των Πολιτικών Αρχηγών.

    Η, κατά πάσα πιθανότητα, ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί με το ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο εγκαταστάθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά την περίοδο των γιορτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Πολυνομοσχέδιο: Σε 6 μήνες ο διεθνής διαγωνισμός για άδειας λειτουργίας καζίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Πολυνομοσχέδιο: Τι προβλέπει για πλειστηριασμούς, απεργίες, επίδομα τέκνων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Μασάζ» Τσακαλώτου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Πολλά τα θετικά μέτρα στο πολυνομοσχέδιο»



    ΣΧΟΛΙΑ