• Πολιτική

    Κατατέθηκε η τροπολογία για τις ποινές του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

    • NewsRoom


    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή η τροπολογία η οποία μετατρέπει την ποινή του υποβιβασμού για ποδοσφαιρικές ομάδες σε περιπτώσεις όπως αυτές του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης σε αφαίρεση βαθμών, όπως είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

    Η τροπολογία προβλέπει την αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών σε περίπτωση που η εισήγηση της ΕΕΑ γίνει αποδεκτή.

    Ακόμα κι έτσι πάντως, η ομάδα του ΠΑΟΚ, η οποία σύμφωνα με την ΕΕΑ βρέθηκε ένοχη για πολυϊδιοκτησία, εμφανίζεται δυσαρεστημένη καθώς υποστηρίζει πως θα υπάρξει αλλοίωση αποτελέσματος στο πρωτάθλημα, καθώς θεωρεί πως με την απόφαση αποκτά αβαντάζ η ομάδα του Ολυμπιακού (παρά το γεγονός πως οι δύο ομάδες αναμένεται να αναμετρηθούν άλλες τρεις φορές στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου).

    Ενοχλημένη ωστόσο είναι και η πλευρά του Ολυμπιακού, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση πως υποχώρησε στον εκβιασμό του ΠΑΟΚ, ο οποίος με βάση το μέχρι σήμερα νόμο θα έπρεπε να υποβιβαστεί. Δυσαρέσκεια υπάρχει και σε άλλες ομάδες οι οποίες κατά το παρελθόν τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό για λιγότερο σοβαρά αδικήματα (πχ Ηρακλής) ή με αφαίρεση βαθμών (πχ Πανιώνιος), καθώς βλέπουν και αυτοί εκβιασμό της κυβέρνησης από την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη.

    Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Πέτσας, μιλώντας στους κυβερνητικούς συντάκτες ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει σοβαρότερα προβλήματα και πως δεν μπορεί να υπάρχει διχασμός με αφορμή το ποδόσφαιρο. «Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΑ εισηγήθηκε τη Δευτέρα τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ (με ψήφους 4 προς 1) αλλά και της Ξάνθης, για τον μεν «Δικέφαλο του Βορρά» εξαιτίας πολυιδιοκτησίας και της ακριτικής ομάδας για το μετοχολόγιό της. Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, συμφώνησαν ομόφωνα ότι έχουν γίνει οι παραβάσεις, αλλά υπήρξε διαφορετικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία αναφορικά με τις ποινές.

    Το «μπάχαλο» που επικρατεί στο ποδόσφαιρο μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΕΑ έσπευσε να εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να ζητά την παραίτηση Αυγενάκη.



    ΣΧΟΛΙΑ