• Top Stories

    Καταπέλτης ο Βενιζέλος: Ο Π. Καμμένος γελοιοποιεί όλο το σύστημα, η κυβέρνηση είναι ένα υδαρές πράγμα

    Ευάγγελος Βενιζέλος

    Ευάγγελος Βενιζέλος.


    Καταπέλτης κατά του Πάνου Καμμένου, της κυβέρνησης συνολικά, αλλά και κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «γελοιοποιεί τα πάντα». Για το κυβερνητικό σχήμα είπε ότι δεν έχει ραχοκοκκαλιά, ενώ για τον Μοσκοβισί ανέφερε ότι «τροφοδοτεί τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό».

    «Ο κ. Καμμένος γελοιοποιεί τα πάντα, γελοιοποιεί το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, γελοιοποιεί ένα εθνικό θέμα, όπως είναι το ζήτημα των σχέσεών μας με τα Σκόπια και, βεβαίως, γελοιοποιεί και το ρόλο του ως κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Άμυνας, διότι η συμπεριφορά αυτή είναι μία συμπεριφορά που αντιβαίνει στην κοινή λογική και ισοπεδώνει τα πάντα» επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον «Αθήνα 984».

    Συνεχίζοντας, τόνισε: «Το κυβερνητικό σχήμα, και τα δύο κόμματα, οι εταίροι, αυτοί οι άνθρωποι που ασκούν την εξουσία, δεν είναι σε στερεά κατάσταση, δεν πιστεύουν πουθενά, δεν έχουν ραχοκοκαλιά, δεν υπάρχει όριο, δεν υπάρχει αξιακό κριτήριο, δεν υπάρχει συνειδησιακή ευαισθησία, δεν είναι ούτε καν ένα υγρό το οποίο, εν πάση περιπτώσει, έχει μία σαφή μορφή, είναι αυτό το υδαρές πράγμα, το οποίο παίρνει τη μορφή του δοχείου στο οποίο κάθε φορά τοποθετείται. Διότι το μόνο κριτήριο είναι η συνέχιση της παραμονής στην εξουσία, και μάλιστα με έναν τρόπο που παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής αρχής και ευαισθησίας. Διότι εδώ διαφωνούν στα ουσιώδη, προετοιμάζουν το πολιτικό διαζύγιό τους, αλλά βεβαίως παραμένουν και ασκούν την εξουσία».

    Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών στη Σύνοδο, ενώ διαφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε: «Στις Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ μετέχει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Αμύνης. Όταν ένας υπουργός Αμύνης μετέχει στη σύνοδο συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό ή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, προφανώς συμφωνεί με μία ενιαία κυβερνητική πολιτική. Το άλλο είναι διακωμώδηση των διαδικασιών και μάλιστα σε Βορειοατλαντικό επίπεδο, δηλαδή μεταφέρουν τον τραγέλαφο τον ελληνικό σε επίπεδο διεθνές και μάλιστα Ευρωατλαντικό».

    Συμπλήρωσε ότι ο κ. Καμμένος παίζει παιχνίδια για μωρά παιδιά με την υποτιθέμενη αποστασιοποίησή του από τη συμφωνία.

    «Ο Μοσκοβισί τροφοδοτεί τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό»

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Μοσκοβισί: «Αυτό το οποίο δημιουργεί πρόβλημα και πρέπει ο κ. Μοσκοβισί να το σκεφθεί πάρα πολύ σοβαρά, και η Επιτροπή ως όργανο να το σκεφθεί, υπό τον κ. Γιούνκερ, είναι εάν η Επιτροπή έχει μέσα στις αρμοδιότητές της την ενθάρρυνση και την τροφοδότηση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και του ακραίου εθνικολαϊκισμού στα κράτη μέλη ή αν αποστολή της είναι να ανακόπτει αυτά τα φαινόμενα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κώδωνας κινδύνου από Βενιζέλο: «Όχι» δημαγωγικά τεχνάσματα με τη συνταγματική αναθεώρηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βενιζέλος: Αντί για γραβάτα, ο Τσίπρας να βάλει φιόγκο



    ΣΧΟΛΙΑ