• Πολιτική

    Καταπέλτης ο Νίκος Ρωμανός για το «ρουσφέτι» της κυβέρνησης σε επιχειρηματίες με offshore (video)

    • NewsRoom
    Ρωμανός ΝΔ

    Νίκος Ρωμανός,, ΝΔ


    Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διάταξη σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται σε offshore εταιρείες, φορολογικά συνεργαζόμενων κρατών, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων εξαπέλυσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής της, Νίκος Ρωμανός.

    «Στις 7/3 κατατέθηκε στις Επιτροπές της Βουλής προς συζήτηση Σχέδιο Νόμου βάσει του οποίου θα παίρνουν off-shore εταιρείες δημόσια έργα. 7/3 κατατέθηκε στις Επιτροπές και 21/3 ολοκληρώνεται η διαδικασία, οπότε πολύ σύντομα θα το δούμε και στην Ολομέλεια», σημείωσε ο κ. Ρωμανός, μιλώντας στην εκπομπή στον ΣΚΑΪ 100,3.

    «Πρόκειται για Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αίρει την προηγούμενη απαγόρευση να παίρνουν off-shore δημόσια έργα, επιτρέπει δηλαδή στις off-shore των φορολογικά συνεργαζόμενων κρατών δημόσια έργα», ανέφερε.

    «Φορολογικά συνεργαζόμενο κράτος είναι και η Βενεζουέλα και η Βολιβία και πολλά άλλα κράτη, μιας και ήταν στην επικαιρότητα», προσέθεσε ο κ. Ρωμανός.

    «Καταλαβαίνετε, δηλαδή, τι προβλήματα δημιουργεί αυτό. Τα λεφτά που θα δίνει το ελληνικό κράτος για να κάνει δημόσια έργα θα πηγαίνουν εκτός Ελλάδας. Καταλαβαίνετε τι δυσκολία δημιουργεί αυτό στην ανίχνευση της ροής του χρήματος», σημείωσε ο Νίκος Ρωμανός.

    Διευκρίνισε επίσης ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ότι στο site της Βουλής υπάρχουν κάποια στοιχεία.

    «Έχει να κάνει μάλλον με τη ολιγαρκής αφθονία: πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά ολιγαρκής αφθονία των off-shore», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκαλυπτικό: Με νέο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, offshore θα μπορούν να παίρνουν έργα από το Δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ