• Πολιτική

    Καταδικάζουν την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη τα κόμματα της αντιπολίτευσης

    • NewsRoom
    Βαρουφάκης

    Γιάνης Βαρουφάκης


    Την καταδίκη του στην επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας.

    Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάνη Βαρουφάκη».

    ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

    «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

    « Η βία – ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο – προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει» αναφέρει ο κ. Μάντζος .

    ΚΚΕ

    Την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ.Βαρουφάκη καταδίκασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, ανέφερε στην ΕΡΤ1, κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια.

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

    «Η απόλυτα καταδικαστέα, παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώνει δυστυχώς τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις ‘’κουκούλες που κουκουλώνουν τη δημοκρατία’’» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

    «Η ΝΔ υποσχέθηκε νόμο και τάξη αλλά έφερε ανασφάλεια και ασυδοσία, για να συνεχίσει την «άνομη» διακυβέρνηση της», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

    Τι αναφέρει το ΜέΡΑ25

    Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 ανέφερε:

    Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

    Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

    Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

    Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

    Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Θύμα επίθεσης ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια

    Οικονόμου: Καταδικάζουμε την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη – Δεν είναι ανεκτή η βία

    Μητσοτάκης: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη



    ΣΧΟΛΙΑ