• Πολιτική

  Κασσελάκης: Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο των εκλογών – Έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας

  • NewsRoom

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ήταν καλεσμένος το μεσημέρι της Κυριακής (31/3/24) στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, στον Alpha.

  Μιλώντας για την εκλογική διαδικασία που έρχεται και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει η πρότασή του για ξένους παρατηρητές, είπε:

  «Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγάλος έλεγχος στις εκλογές».

  «Ξέρουμε ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Πώς ξέρουμε ότι εν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και εκλογέων εσωτερικού; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο».

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε εκ νέου διπλές εκλογές:

  «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές. Ευρωεκλογές και εθνικές μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη φαίνεται η δυναμική… Πρέπει να ξαναζυγιστούμε. Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία».

   

  Απαντώντας σε ερώτηση αν αισθάνεται έτοιμος να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

  «Εννοείται» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ικανότατους βουλευτές και ικανότατους επιστήμονες στα think tanks.

  Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κασσελάκης είπε για τις ευρωεκλογές ότι «ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση… Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει».

   

  Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε:

  «Έχουμε επικοινωνία. Μου έστειλε ευχές. Τον πήραμε και από το στρατόπεδο τηλέφωνο και χάρηκε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκης. Ο Αλέξης έχει κάνει μεγάλες τομές με την κοινωνία στην διάρκεια της διακυβέρνησής του».

  Ο Στέφανος Κασσελάκης, ρωτήθηκε επίσης αν θα έκανε μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιο στέλεχος από τη ΝΔ και ποιο θα ήταν αυτό. «Δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Έχω ονόματα στο μυαλό μου αλλά δεν θα σας τα πω» είπε.

  Κασσελάκης: Έκανα αγγαρείες στον στρατό- μαγειρεία, λάντζα

  Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

  «Το ενδεχόμενο μείωσης Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε λιγότερες δαπάνες αμυντικά. Βρισκόμαστε σε μια γεωπολιτική συνθήκη που θέλει ετοιμότητα. Σίγουρα δεν θεωρώ σκόπιμο το να στέλνουμε εξοπλισμό στην Ουκρανία που τον έχουμε χρυσοπληρώσει. Μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλους τρόπους.

  Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τους φαντάρους 8,60 ευρώ το μήνα. Γνώρισα παιδιά στο στρατό που δεν συνειδητοποιούν την αδικία. Ήταν πολύ θερμό το κλίμα. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα να συναναστραφώ με νέο κόσμο ο οποίος έχει σταματήσει να ονειρεύεται.

  Έκανα αγγαρείες στο στρατό. Μαγειρεία, λάντζα. H στράτευση θα έπρεπε να έχει έναν πιο κοινωνικό ρόλο. Το πρώτο πράγμα που επεξεργάζομαι με τον αρμόδιο τομεάρχη τον κ. Αποστολάκη είναι οι φαντάροι να πληρώνονται τουλάχιστον με 150 ευρώ τον μήνα».

  Διαβάστε επίσης:

  ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένοι και υπόλογοι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του

  Βουλή: Στο προαύλιο μέλη του Ρουβίκωνα με πανό για τα Τέμπη

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον  ΣΧΟΛΙΑ