• Top Stories

    Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος φτιάνουν τον… δεξιό ΣΥΡΙΖΑ – Με ποιους φλερτάρουν


    Ξεχάστε το ΛΑΟΣ, υποδεχθείτε το ΕΘΝΟΣ! Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν κάθεται σε… ησυχία, και ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο πολιτικό σκηνικό, αυτή τη φορά με όχημα έναν νέο πολιτικό φορέα που αναμένεται να ιδρύσει από κοινού με τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος θα κινείται στον χώρο της Δεξιάς, με ευρωσκεπτικιστικό και αντιμνημονιακό χαρακτήρα.

    Την ίδρυση του νέου κόμματος, που πιθανότατα θα ονομάζεται ΕΘΝ.Ο.Σ. (Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός), προανήγγειλε ουσιαστικά η κοινή εμφάνιση των δύο πολιτικών στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, και ο στόχος τους, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι το κόμμα αυτό να καλύψει τον «κενό» χώρο ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την Χρυσή Αυγή, στη δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος.

    baltakos

    Ήδη φαίνεται πως είναι πολλές οι μικρότερες πολιτικές κινήσεις και τα πολιτικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να συσπειρωθούν στο κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου, «κορμός» του οποίου θα είναι το ΛΑΟΣ, από την ηγεσία του οποίου θα αποχωρήσει ο Γ. Καρατζαφέρης. Στο νέο κόμμα αναμένεται να συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, που αποτελείται κυρίως από απόστρατους αξιωματικούς του στρατού και συμμετείχε στις Ευρωεκλογές του 2014, ενώ κοντά ιδεολογικά σε αυτό το εγχείρημα βρίσκονται και οι ΡΙΖΕΣ του πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, καθώς και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του, επίσης πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου. Άλλα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά των Σταυρούλας Ξουλίδου, Χρήστου Ζώη, Βύρωνα Πολύδωρα, Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά και του Φαήλου Κρανιδώτη, που πρόσφατα αποπέμφθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

    kranidiotis-failos

    Ο χαρακτήρας του κόμματος, όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, θα είναι ευρωσκεπτικιστικός, πατώντας στο ολοένα αυξανόμενο ρεύμα που έχει η τάση αυτή στην Ευρώπη, και αντιμνημονιακός, με το βλέμμα στους απογοητευμένους ψηφοφόρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ήδη κάποιοι κάνουν λόγο για την «Ελιά» της δεξιάς, ή ακόμα και για τον «ΣΥΡΙΖΑ» της δεξιάς, αν και από τους ίδιους τους εμπνευστές του κινήματος διαρρέει ότι το πρότυπό τους είναι πιο κοντά σε παραδοσιακά δεξιά κόμματα της Ευρώπης, όπως οι Χριστιανοδημοκράτες στη Γερμανία και οι Ρεπουμπλικανοί του Sarkozy στη Γαλλία, από τη λογική των οποίων θεωρούν πως η Νέα Δημοκρατία έχει πια απομακρυνθεί και δεν μπορεί να εκφράσει τον χώρο αυτό.

    Οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα αναμένονται σύντομα, και τότε θα μάθουμε τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους οι Γιώργος Καρατζαφέρης και Τάκης Μπαλτάκος – μέχρι τότε, πολλοί θα είναι αυτοί που θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, βλέποντας έναν νέο «παίκτη» να φλερτάρει με τους ψηφοφόρους τους…



    ΣΧΟΛΙΑ