• Πολιτική

    Καμμένος: «Προδότες και αποστάτες» η Κουντουρά και ο Κόκκαλης, ο Τσίπρας δεν έπρεπε να τους δώσει καρέκλα (video)

    • NewsRoom

    Ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος


    Επίθεση στους… «αποστάτες και προδότες» Έλενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

    «Οι βουλευτές που φεύγουν από μένα, αποστατούν και με προδίδουν» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επιμένοντας πως  «και μόνος μου να μείνω, τα ίδια θα λέω».

    Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε μάλιστα ως «καραγκιοζιλίκια» την στάση του Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος «κρύφτηκε» στην Κίνα, ενώ εξέφρασε και το… παράπονό του για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα».

    Παράλληλα, κατηγόρησε την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά… καρφώνοντας την στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι η… κεντροαριστερά δεν μπορεί να στηριχθεί σε στελέχη όπως αυτή καθώς, όπως ανέφερε, «Ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών… Αν αυτήν την αριστερά θέλουν τότε τους καλωσορίζω» είπε ο Πάνος Καμμένος.

    Αντίθετα, υπερασπίστηκε τόσο τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος θα ψηφίσει μεν την κυβέρνηση αλλά όχι και τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και τον Θανάση Παπαχρηστόπουλο, όπου ναι μεν θα υπερψηφίσει και την κυβέρνηση και τη Συμφωνία, αλλά, όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, είχε την καλοσύνη να δεχτεί να μείνει προκειμένου να μη διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ!

    Πάντως ο κ. Καμμένος είχε καλά λόγια να πει για τον πρώην συνεταίρο του στην κυβέρνηση, λέγοντας πως  ήταν πάντα ειλικρινής μαζί του. Αντίθετα επιτέθηκε ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν είναι αντίθετος στην παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία».

     

    Δείτε τη συνέντευξη Καμμένου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR: 

    «Απευθύνω δημόσια πρόσκληση στον κύριο Μητσοτάκη να απαντήσει τώρα αν συνυπογράφει με μας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με την προϋπόθεση να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. «Επιμένουμε: καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία» προσέθεσε.

    Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι τον Ιούνιο «ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος τον όρο Μακεδονία», αλλά και ότι «παραμένει στη λύση για σύνθετη ονομασία», προσθέτοντας πως «διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά παραχωρεί τον όρο Μακεδονία».

    «Λέω δημόσια στον πρωθυπουργό: ελάτε να βάλουμε κάλπη» επέμεινε, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ευχήθηκε ο κ. Τσίπας «να άλλαζε γνώμη». «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές» επανέλαβε ο κ. Καμμένος, για να προσθέσει: «Την κυβέρνηση τη γέννησα με τον Τσίπρα, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας, γιατί συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

    Επίθεση σε Βουτση και Φίλη

    Αίσθηση προκάλεσε και η επίθεσή του εναντίον του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

    Κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα για το αν ο πρωθυπουργός επηρεάστηκε από συντρόφους του που δεν ήθελαν τη συνέχεια της κυβερνητικής σύμπραξης, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν επηρεάστηκε, όμως υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι τη συνεργασία.

    Κατηγόρησε τον κ. Βούτση ότι όρισε επίτηδες την έναρξη της συζήτησης στις 10 το πρωί, ώρα που ο ίδιος είχε την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Πεντάγωνο προκειμένου να μην μπορέσει να μιλήσει ενώτιον της Βουλής.

    «Επρεπε να γίνει παρέμβαση του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αλλάξει» (στις 12 το μεσημέρι), είπε ο κ. Καμμένος.

    «Κατά καιρούς μου έχει επιτεθεί», είπε ο Πάνος Καμμένος. «Τον ενοχλεί να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα. Και δεν μπορεί να είναι ο γιος του έξω από τη φυλακή και να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας», συνέχισε την επίθεσή του ο κ. Καμμένος ο οποίος επιτέθηκε και στον Νίκο Φίλη.

    «Δεν με θέλει ο Βούτσης και άλλοι. Και ο Φίλης», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας: «Τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την εκκλησία και τις παρελάσεις. Ξέρετε πόσες φορές ήθελαν να περάσουν περίεργες απόψεις για τους αρνητές στράτευσης στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας;».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης: «Κακοστημένο θέατρο το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο-παρέμβαση: Βουλευτές leasing με 6.000 ευρώ το μήνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεοδωράκης σε Δανέλλη: Διορία μέχρι το βράδυ να ξακαθαρίσει την στάση του



    ΣΧΟΛΙΑ