• Πολιτική

    Καϊλή: Μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή – Φήμες λένε ότι αρνείται να παραιτηθεί

    • NewsRoom
    Καϊλή

    Εύα Καϊλή (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σε διαφορετική φυλακή μεταφέρθηκε η Εύα Καϊλή σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ενώ φημολογείται ότι αρνείται να παραιτηθεί από τη θέση της ως ευρωβουλευτής.

    Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Εύα Καϊλή κρατείτο στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν Ζιλ. Εδώ και λίγη ώρα κυκλοφορούν πληροφορίες ότι μεταφέρθηκε στις νέες φυλακές που δημιουργήθηκαν στην περιοχή Haren, στο βορειοανατολικό άκρο της περιφέρειας των Βρυξελλών, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η είδηση.

    Επιπλέον, αύριο θα κριθεί στο δικαστήρια, αν η κ. Καϊλή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή αν θα παραμείνει στη φυλακή. Πληροφορίες  αναφέρουν ότι την υπόθεση της ευρωβουλευτού έχει αναλάβει  ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος, Αντρέ Ριζόπουλος.

    Παράλληλα κυκλοφορεί η έντονα η πληροφορία ότι μέσω του δικηγόρου της τής ζήτησαν να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής αλλά η κ. Καϊλή αρνήθηκε.

    Υπενθυμίζεται ότι η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην οποία ανήκει από την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απέπεμψε από τις τάξεις της την Εύα Καϊλή, ενεργοποιώντας το άρθρο 21 του κοινοβουλευτικού κανονισμού, το οποίο καθορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν να απομακρυνθούν ανώτερα μέλη του Κοινοβουλίου.

    Το αργότερο αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να προταθεί στην Ολομέλεια του Σώματος η καθαίρεση της Εύας Καϊλή από το αξίωμα της Αντιπροέδρου.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Εύα Καϊλή: Tην Τετάρτη ενώπιον του προδικαστικού τμήματος

    Ερευνώνται οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πατέρα της Εύας Καϊλή

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ