• Πολιτική

    Kαύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζομένους προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

    • NewsRoom

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Χαρδαλιάς


    Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, αναφορικά με τον καύσωνα που σαρώνει τη χώρα

    Όπως τονίστηκε, έγινε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν στις άσκοπες μετακινήσεις όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα, ενώ παράλληλα δόθηκαν οδηγίες στους δήμους της χώρας για τη φιλοξενία σε κλιματιζόμενους χώρους των αστέγων.

    Αναφορικά με το κύμα καύσωνα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για ορθή χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σχετικά με την προστασία των εργαζομένων, τόνισε πως θα ακολουθήσουν δηλώσεις από το υπουργείο Εργασίας.

    Αναφερόμενος στην πρόληψη των πυρκαγιών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως στην «μάχη» ρίχνεται και η ΕΛΑΣ, η οποία θα κάνει περιπολίες, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εστίες πυρκαγιάς.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης απεύθυνε έκκληση να μην χρησιμοποιείται η λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. «Η ΛΕΑ σώζει ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι μια μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί, με συνεργασία και αλληλεγγύη».

    Ακολούθως, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έκανε λόγο για ένα επικίνδυνο φαινόμενο, που θα έχει μεγάλη διάρκεια, υποστηρίζοντας πως δεν αποκλείεται, σε τοπικό επίπεδο, να σπάσει το φράγμα των 42-43 βαθμών Κελσίου.

    «Η κορύφωση του κύματος καύσωνα είναι η Δευτέρα-Τρίτη. Ακολούθως, από Τετάρτη το κύμα θα υποχωρήσει, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδα», σημείωσε ο κ. Κολυδάς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση με την πανδημία σε Μύκονο και Ίο – Μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα

    ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει στην πρόταση να κηρυχτεί αργία η ερχόμενη Δευτέρα λόγω καύσωνα

    Γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο από τον καύσωνα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ