• Πολιτική

    «Ιστορικές ανακαλύψεις» από τα τουρκικά γεωτρύπανα «ονειρεύεται» ο γαμπρός τους Ερντογάν

    • NewsRoom
    Μπεράτ Αλμπαϊράκ Τουρκία

    Ο Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ


    Για «ιστορικές ανακαλύψεις» στις οποίες είναι δήθεν κοντά η Τουρκία με τα γεωτρύπανά της και τα ερευνητικά της πλοία κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ

    “Βρισκόμαστε στις παραμονές ιστορικής ανακάλυψης σε κάθε τομέα. Είμαστε στις παραμονές ανακαλύψεων που θα χτυπήσουν το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και θα μειώσει την εξωτερική μας εξάρτηση στην ενέργεια”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

    “Με τα τρία γεωτρύπανά μας και τα δύο ερευνητικά μας πλοία, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για προστασία των συμφερόντων του έθνους μας και για αύξηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας”, έγραψε συγκεκριμένα.

    Η ανάρτηση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας έρχεται την ημέρα με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, στην οποία οι νεκροί ξεπέρασαν πλέον τους 1.000, εν μέσω αμφισβήτησης του Ερντογάν για τους χειρισμούς του στην υγειονομική κρίση, καθώς αρνείται να προχωρήσει σε καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Αλλά και εν μέσω έντονων οικονομικών προβλημάτων, με την Τουρκική λίρα να κατρακυλά, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μην αναγκαστεί να καταφύγει στο ΔΝΤ, στρεφόμενη για βοήθεια προς τις ΗΠΑ και τη Fed.



    ΣΧΟΛΙΑ