• Πολιτική

    Ισραήλ: Νέο νυχτερινό σφυροκόπημα κατά της Γάζας, αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Επαναπατρίστηκαν 81 Έλληνες

    • NewsRoom
    Έκρηξη στη Λωρίδα της Γάζας

    (φωτογραφία αρχείου)


    Νέα αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται βυθισμένη στο σκοτάδι, εξαπέλυσαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα οι ισραηλινές δυνάμεις, μετά τις βαρβαρότητες κατά αμάχων από άνδρες της Χαμάς το Σάββατο.

    Αργά το βράδυ της Κυριακής οι ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν την εκκαθάριση της περιοχής από δυνάμεις της Χαμάς, επιτέθηκαν κατά περίπου 150 στόχων στη γειτονιά Σετζάιγια στη Γάζα, ισοπεδώνοντας μεγάλα τμήματα της περιοχής.

    Νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν και στο Μπέιτ Χανούμ.

    Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκαν περίπου 100 τόνοι εκρηκτικών.

    Την ίδια ώρα, η Χαμάς υποστηρίζει πως συνεχίζει να κρατά περίπου 100 άτομα ως ομήρους.  Παράλληλα, ανέφεραν πως οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές επιθέσεις ανέρχονται  σε 413 και οι τραυματίες σε περίπου 2.300. Μεταξύ των νεκρών είναι 78 παιδιά και έφηβοι και 41 γυναίκες.

    Δηλώνουν ακόμη από την παλαιστινιακή πλευρά ότι έχουν γίνει οκτώ επιθέσεις σε κατοικίες και κτίρια με οικογένειες με αποτέλεσμα τον θάνατο 54 ανθρώπων.

    Από την πλευρά του Ισραήλ κάνει λόγο για περίπου 700 Ισραηλινούς νεκρούς από τις επιθέσεις της Χαμάς, αλλά επικρατεί ασάφεια για τον αριθμό των αγνοουμένων.  Πολλά θύματα στο Ισραήλ ήταν νεαροί συμμετέχοντες σε ένα φεστιβάλ στην έρημο Νεγκέβ. Ειδικότερα, διασώστες είπαν ότι βρήκαν περισσότερα από 250 πτώματα στο σημείο. Πολλοί είναι και οι ξένοι υπήκοοι που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Χαμάς, ή πιάστηκαν αιχμάλωτοι και κρατούνται στην Λωρίδα της Γάζας.

    Η Χαμάς, η οποία στηρίζεται από το Ιράν, κατήγγειλε τις ΗΠΑ για την πρόθεσή τους να βοηθήσουν το Ισραήλ, λέγοντας πως αυτό αποτελεί μια βοήθεια κατά του λαού της Παλαιστίνης.

    Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, στέλνοντας στην ευρύτερη περιοχή αεροπλανοφόρο και  συνοδείας από πλοία επιφανείας και αεροσκάφη.

    Αργά το βράδυ της Κυριακής, έφτασαν στην Ελλάδα  81 Έλληνες, από τους 149 καταγεγραμμένους, από το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, τα οποία πέταξαν «απευθείας με προγραμματισμένη πτήση της El Al στις για Αθήνα».

    Διαβάστε επίσης

    Μεσανατολικό: Στη σκιά των συγκρούσεων, τι αναμένεται για πετρέλαιο, ομόλογα και μετοχές

    Ισραηλινός στρατός: Εχθρικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε έδαφός μας

    Ερντογάν: Ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος



    ΣΧΟΛΙΑ