• Πολιτική

    Εισαγγελική έρευνα για τηλεφωνικές συνακροάσεις στο ΚΚΕ

    Γλυπτό με το σφυροδρέπανο, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό


    Από το εισαγγελικό μικροσκόπιο θα περάσουν και οι νέες καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο των γραφείων του κόμματος, με τρίτους, μεταξύ των οποίων και το τηλεφωνικό κέντρο άλλου κόμματος.

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεις, ζητώντας να γίνουν άμεσα ενέργειες και να ενημερωθεί γι’αυτές.

    Η κα Δημητρίου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τα δημοσιεύματα στον Τύπο, στα οποία περιλαμβάνονται η επερώτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Βουλή αλλά και οι καταγγελίες του κόμματος για καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της πρώτης εισαγγελικής έρευνας για τις καταγγελλόμμενες τηλεφωνικές συνακροάσεις στο ΚΚΕ, το 2016.

    Στην καταγγελία του το ΚΚΕ αναφέρει:

    «Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σημερινό νέο κρούσμα τηλεφωνικών συνακροάσεων, στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, με τρίτους, μεταξύ των οποίων και το τηλεφωνικό κέντρο άλλου κόμματος. Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι δύο και πλέον χρόνια, μετά το πρώτο κρούσμα, οι αρμόδιες αρχές κωλυσιεργούν απαράδεκτα να καταλήξουν σε πόρισμα.

    Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση αποκάλυψης των υπαίτιων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα των τηλεφωνικών συνακροάσεων να συνεχίζονται».



    ΣΧΟΛΙΑ