• Πολιτική

    Εισαγγελική έφεση για το “όχι” στην έκδοση της Ρωσίδας πληροφοριοδότη

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Διαφωνεί με την απόφαση της μη έκδοσης της Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα στη Μάλτα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και ασκεί έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

    Μόλις χθες οι τρεις δικαστές, ομόφωνα αποφάσισαν να απορρίψουν τα δύο αιτήματα της Μάλτας, με τα οποία ζητούσε την έκδοση της πρώην τραπεζικής υπαλλήλου της Pilatus Bank προκειμένου να δικαστεί για κατηγορίες που στην Ελλάδα τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

    Σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Λιόγας άσκησε έφεση κατά της απόφασης και πλέον το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα έχει την τελική κρίση για την έκδοση ή όχι της 36χρονης Ρωσίδας.

    Η Εφίμοβα, όπως παραδέχθηκε χθες κι ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, ήταν πληροφοριοδότης της Μαλτέζας δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε ενώ ερευνούσε, μεταξύ άλλων, και την υπόθεση των Panama Papers.

    Όπως είπε η 36χρονη που είναι παντρεμένη με Έλληνα και ομιλεί άριστα την ελληνική γλώσσα, είχε δώσει στοιχεία στην δημοσιογράφο για παράνομες δραστηριότητες της τράπεζας όπου η ίδια εργαζόταν και αφορούσαν στη μη τήρηση της νομοθεσίας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Η εκζητούμενη ζήτησε από τους δικαστές να μην την εκδώσουν στην Μάλτα καθώς όπως υποστήριξε, εκεί “δεν θα βρει Δικαιοσύνη”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εφετείο: Δεν εκδίδεται η Ρωσίδα πληροφοριοδότης, Μαρία Εφίμοβα

     



    ΣΧΟΛΙΑ