• Πολιτική

    Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Σύντομα μέσω κινητού οι αριθμοί προτεραιότητας στο Κτηματολόγιο

    • NewsRoom
    Δημήτρης Παπαστεργίου, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

    Δημήτρης Παπαστεργίου, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης


    Για το θέμα που έχει ανακύψει με το Κτηματολόγιο και τις τεράστιες ουρές έξω από την υπηρεσία της Αθήνας, στο παλαιό Υποθηκοφυλακείο, τοποθετήθηκε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Σε ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε, επισημαίνονται δύο σημεία:

    Πρώτον η δυνατότητα που έχουν οι πολίτες, από τις 25 Ιουλίου, να υποβάλουν οι ίδιοι, ψηφιακά, τα συμβόλαια, μέσω του ktimatologio.gr.

    Δεύτερον ετοιμάζεται μια νέα πλατφόρμα, «που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά».

    Από την πλευρά του ο Κωσνταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον Alpha δήλωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί ψηφιακή πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά στο κινητό τους.

    «Δεν θα υπάρχει λόγος να περιμένουν στην ουρά και δεν θα αναγνωρίζονται χαρτάκια που πουλάνε κάποιοι επιτήδειοι» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ υπογράμμισε ότι «έχει δίκαιο ο κόσμος που διαμαρτύρεται είναι όντως απαράδεκτες οι εικόνες». Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε τελικό στάδιο δοκιμών και την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα αυτή θα λειτουργεί».

    Τόνισε μάλιστα ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της η νέα ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε συναντήσεις με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματικούς συλλόγους.

    «Παραλάβαμε μια μεγάλη προσπάθεια από την προηγούμενη ηγεσία, πολύ καλή δουλειά προετοιμασίας για να ετοιμαστούν ψηφιακές πλατφόρμες οι οποίες θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. Η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν να πάμε στη λειτουργία της ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τις 25 Ιουλίου, δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνει στην ουρά ο κόσμος».

    Επόμενοι στόχοι του υπουργείου είναι οι τομείς Υγείας και Δικαιοσύνης.

    ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες οι ουρές στο Κτηματολόγιο Αθηνών

    Για την κατάσταση που είχε καταγραφεί έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών, με τις ουρές πολιτών, είχε αντιδράσει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας απαράδεκτες εικόνες με ουρές έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών με την αναμονή να έχει φτάσει έως και τις 12 ώρες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    «Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές έχουν αναδείξει το ζήτημα εδώ και πολλούς μήνες.

    Ωστόσο, οι εκκλήσεις τους δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα στην “Ελλάδα 2.0” η σειρά προτεραιότητας να τηρείται ακόμα χειρόγραφα και με χαρτάκια», σημειώνει και καταλήγει:

    «Η κυβερνητική αδιαφορία, η υποστελέχωση και οι καθυστερήσεις στην ψηφιοποίηση είναι πλευρές που οξύνουν το πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπισθούν το συντομότερο δυνατόν.

    Να μπει τέλος στην ταλαιπωρία για εκατοντάδες πολίτες και επαγγελματίες».

    Διαβάστε επίσης:

    Έλληνες του Εξωτερικού: Δημιουργία νέας ειδικής ενότητας στο gov.gr

    Μητσοτάκης: Στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα

    Δένδιας: Κοινή η θέληση μας για περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας-Αιγύπτου



    ΣΧΟΛΙΑ