• Πολιτική

    «Υπουργείο Οικογένειας» ζήτησε ο Φίλης

    Νίκος Φίλης

    Νίκος Φίλης, ΣΥΡΙΖΑ


    Υπουργείο Οικογένειας ζήτησε από την κυβέρνηση να δημιουργηθεί ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με στόχο η Πολιτεία να εποπτεύει το οξύ δημογραφικό πρόβλημα, που υφίσταται στη χώρα, καθώς και να προχωρήσει στην υλοποίηση μέτρων αντιμετώπισης.

    Την ανάγκη να συγκροτήσει κρατικές δομές διαχείρισης, σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών για το Παιδί και την Οικογένεια θέλησε, ουσιαστικά, να επισημάνει ο κ. Φίλης με την πρότασή του αυτή στην κυβέρνηση.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «Στη χώρα μας πολύ συχνά κινούμαστε με προκαταλήψεις, στερεότυπα, αγκυλώσεις και ταμπέλες. Άλλοι συκοφαντούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους, ότι δεν έχουν το Δημογραφικό στις προτεραιότητές τους, διότι τάχα απεργάζονται τη διάλυση της εθνικής και κρατικής συνοχής», προσθέτοντας ότι πολλοί που «σωστά απεχθάνονται τον βαθύ συντηρητισμό και την πατριδοκαπηλία της άκρας δεξιάς, τείνουν να υποτιμούν το πρόβλημα, παραγνωρίζοντας ότι το Δημογραφικό είναι πέρα από εθνικό και μείζον κοινωνικό θέμα».

    Ο πρώην Υπουργός χαρακτήρισε την ίδρυση Υπουργείου Οικογενείας ως «αδήριτη ανάγκη», υποστηρίζοντας πως είναι καιρός η Πολιτεία να προχωρήσει ένα βήμα πέρα από προσεγγίσεις περί ενδιάμεσων δομών, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

    Ο κ. Φίλης, έκλεισε το επιχείρημά του, λέγοντας πως η ίδρυση ενός τέτοιου Υπουργείου θα αποτελέσει μια «εμβληματική αλλαγή και θα δώσει ώθηση, τόσο στις επιμέρους τομές που προωθούμε, όσο και στην καλλιέργεια μιας διαφορετικής αντίληψης, της δικής μας αντίληψης, για το τι σημαίνει Οικογένεια στον 21ο αιώνα», ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει διακομματική στήριξη στην πρότασή του, καθώς, όπως είπε, η οικογένεια πρέπει να είναι ο στυλοβάτης και ο άξονας αντιμετώπισης του Δημογραφικού προβλήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομακτικές οι συνέπειες για την οικονομία από το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Φίλης: «Αλυτρωτική» η φράση «η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική»!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Φίλης: Δείχνει Μάιο για εκλογές – Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας σε περίπτωση ήττας



    ΣΧΟΛΙΑ