• Πολιτική

    Υπόθεση Novartis: Έξι πολιτικά πρόσωπα ζητούν να αποκαλυφθούν τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων

    • NewsRoom

    Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι δύο εκ των πολιτικών προσώπων που συνυπογράφουν το υπόμνημα


    Να αποκαλυφθούν τα πραγματικά ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis ζητούν με κοινό υπόμνημα οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Να μην ισχύσει το καθεστώς προστασίας στους «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» στην προδικασία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου και να τους αποδοθεί κατηγορία για συναυτουργία στα τελεσθέντα αδικήματα από τους κατηγορούμενους, ώστε να χυθεί άπλετο φως και να λάμψει πλήρως η αλήθεια για την υπόθεση της Novartis, ζητούν με κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν προ ημερών στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην Επίτροπος στην ΕΕ Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

    Οι μηνυτές ζητούν «οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν και να καταθέσουν επωνύμως στην διεξαγόμενη προδικασία για το Ειδικό Δικαστήριο. Γιατί μόνο έτσι, -όπως υποστηρίζουν- θα μάθει ο ελληνικός λαός το τι πραγματικά συνέβη, τον ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν».

    Το υπόμνημα των έξι πολιτικών προσώπων

    Διαβάστε ακόμη:

    Ποινική δίωξη κατά του Γιάννη Αγγελή για παράβαση καθήκοντος

    Σάμπυ Μιωνής: «Κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής του» χαρακτήρισε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ