• Πολιτική

    Υπόθεση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό: Δυο προσφυγές κατέθεσε η κυβέρνηση

    Τούρκοι πραξικοπηματίες αξιωματικοί


    Η πρόεδρος του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου θα κρίνει, μέσα στα επόμενα κιόλας 24ωρα, εάν θα κάνει δεκτή ή όχι την προσωρινή διαταγή που ζητά η κυβέρνηση για να επιστρέψει σε καθεστώς κράτησης ο Τούρκος στρατιωτικός που κέρδισε το πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

    Η κυβέρνηση, δια του αρμοδίου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας και μία δεύτερη προσφυγή. Πέραν της αίτησης ακύρωσης κατά της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου με την οποία δόθηκε άσυλο στον Ozkaynakci Suleyman (την οποία ήδη είχε αναγγείλει η κυβέρνηση), κατέθεσε και αίτηση αναστολής της απόφασης του ασύλου, μέχρι να συζητηθεί η κύρια προσφυγή της ακύρωσης.

    Στην αίτηση αναστολής εμπεριέχεται και το αίτημα του κ.Μουζάλα για έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία θα σημαίνει τη νέα κράτηση του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, που μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, έφτασε στην Αλεξανδρούπολη με άλλους 7 στρατιωτικούς.

    Οι αιτήσεις εισήχθησαν στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και αύριο, μετά τις επιδόσεις των δικογράφων στον αξιωματικό που πλέον είναι ελεύθερος, η πρόεδρος του Τμήματος θα ορίσει την ημέρα και την ώρα της, κεκλειμένων των θυρών, ακρόασης των δύο πλευρών για την έκδοση ή της απόρριψης της προσωρινής διαταγής.

    Η αίτηση ακύρωσης αναμένεται να συζητηθεί μέσα στους επόμενους 3 με 6 μήνες.

    Το επόμενο διάστημα η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου να εκδώσει τις αποφάσεις της για τις αιτήσεις ασύλου των υπολοίπων επτά Τούρκων στρατιωτικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δ. Τζανακόπουλος: Προσφύγαμε κατά της απόφαση ασύλου για να… αποφασίσει η Δικαιοσύνη!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαξίμου: Η αίτηση ακύρωσης ασύλου υπογράφηκε από τον αρμόδιο υπουργό, τον Γιάννη Μουζάλα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Hurriyet: «Απόφαση σκάνδαλο» το άσυλο σε πραξικοπηματία – «Η Ελλάδα έκανε πίσω»



    ΣΧΟΛΙΑ