Πολιτική

Υπό τους ήχους βιολιού: Ο διάλογος Τσίπρα – Πικραμμένου κατά το αμήχανο τετ α τετ στο Προεδρικό

  • NewsRoom

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Πικραμμένος στο Προεδρικό Μέγαρο


Σε κλίμα αμηχανίας ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Πικραμμένος κάθισαν στις θέσεις τους στο επίσημο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Οι δύο άνδρες είχαν τοποθετηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας σε θέσεις που βρίσκονταν ακριβώς απέναντι.

Στο ενδιαφέρον παρασκήνιο που μετέφερε το Βήμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που προσπάθησε να σπάσει τον πάγο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πικραμμένος ήταν ένας από τους δέκα πολιτικούς για τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από την Βουλή να ελεγχθούν για την υπόθεση Novartis.

Στην αρχή υπήρξε μία αμηχανία ανάμεσα στους δύο, με τον κ. Τσίπρα να προσπαθεί να σπάσει τον πάγο, την ώρα που ο διεθνούς φήμης βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος έπαιζε την τελική σουίτα Στραβίνσκι με τον πιανίστα Ενρίκο Πάτσε να τον συνοδεύει.

Όχι, βεβαίως, δίνοντας μία εξήγηση στον κ. Πικραμμένο που τότε τον κατηγορούσαν για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους», αλλά συζητώντας για άλλα ανώδυνα θέματα, όπως ποιες αρμοδιότητες έχει ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος εξήγησε στον κ. Τσίπρα τις αρμοδιότητες που έχει στην κυβέρνηση, ενώ του είπε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε κάποιες μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης σε Τριντό: «Θέλουμε οι Καναδοί να μετέχουν στο success story της Ελλάδας»

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Σήμερα παίρνει το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο


ΣΧΟΛΙΑ