ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την αλληλεγγύη της Ελλάδας «προς την Κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου» εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις απειλές που διατύπωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως μάλιστα αναφέρει στο μήνυμά του το ελληνικό ΥΠΕΞ, «η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, για πρώτη φορά, εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η οργάνωση θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου. «Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να προειδοποιηθεί ότι το άνοιγμα κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό στρατό για να στραφεί εναντίον του Λιβάνου, σημαίνει ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει εμπλακεί στον πόλεμο και η αντίσταση (Χεζμπολάχ) θα την αντιμετωπίσει ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο», διεμήνυσε ο Νασράλα.
Διαβάστε επίσης
Χεζμπολάχ: Ο Χασάν Νασράλα απειλεί μετά το Ισραήλ και την Κύπρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιρλανδία: Μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε μία δέσμη ενεργειακών μέτρων ύψους 250 εκατ. ευρώ
- Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ έχει εξυπηρετήσει πάνω από 294.000 αιτήματα για δωρεάν αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους
- NASA: Επένδυση 20 δισ. δολάρια για βάση στη Σελήνη και νέο διαστημόπλοιο για τον Άρη
- Allwyn: Ολοκληρώθηκε η καταχώρηση στο Μητρώο Εμπορίου και Εταιρειών του Λουξεμβούργου – Διαγράφηκε ο ΟΠΑΠ από το ΓΕΜΗ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.