• Πολιτική

    ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στο Ιράκ: «Απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα»

    • NewsRoom
    Δένδιας: Συμβάλλουμε ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος

    Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών


    Η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράκ και προτάσσει την ανάγκη ψυχραιμίας και νηφαλιότητας, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

    «Προτεραιότητα συνεχίζει να είναι η σταθερότητα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής και η αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης. Μόνο έτσι ο λαός του Ιράκ θα μπορέσει να επανέλθει σε μια ομαλή καθημερινότητα, απαλλαγμένος από τη βία και την τρομοκρατία» επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

    Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στο γεγονός της εκτέλεσης του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο από πύραυλο που εξαπέλυσαν εναντίον του οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, ύστερα από εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

    «Ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί σκότωσε ή τραυμάτισε σοβαρά χιλιάδες Αμερικανούς σε μεγάλο χρονικό διάστημα και σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς ακόμη», ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ο Σουλεϊμανί ευθύνεται για τον θάνατο «χιλιάδων ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου και «μεγάλου αριθμού διαδηλωτών στο ίδιο το Ιράν» και εκτίμησε ότι θα έπρεπε να τον έχουν σκοτώσει «εδώ και χρόνια».

    Σύμφωνα με τον Τραμπ, «μολονότι το Ιράν δεν θα το παραδεχτεί ποτέ, ο Σουλεϊμανί ήταν μισητός στη χώρα του και για αυτό οι Ιρανοί δεν λυπούνται τόσο όσο οι ηγέτες τους θέλει να πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος».



    ΣΧΟΛΙΑ