ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διάβημα προς τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά με την απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών από τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές στην Ρωσία έκανε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η ρωσική αντίδραση ήταν δυσανάλογη σε σύγκριση με τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η χώρα μας κατά συγκεκριμένων Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι είχαν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι, καθώς είχαν αποδεδειγμένα επιδείξει δράση που δεν συνάδει με διπλωματική τους ιδιότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963.
Αντιθέτως, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι απελάσεις των Ελλήνων διπλωματών δεν έχουν καμία δικαιολογητική βάση, πέραν του ότι λειτουργούν ως δυσανάλογα αντίποινα. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι οι ανωτέρω Έλληνες διπλωμάτες σε καμία περίπτωση δεν παραβίασαν τις Συμβάσεις της Βιέννης.
Τέλος, εκφράστηκε η διαμαρτυρία της ελληνικής πλευράς για το περιεχόμενο πρόσφατων δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων και τονίστηκε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται γενικεύσεις και διατύπωση κατηγοριών εναντίον της χώρας μας που δεν μπορούν να επαληθευθούν.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε αναστολή η παιδίατρος που απουσίαζε εν ώρα εφημερίας – Στην Πάτρα μεταφέρθηκε βρέφος 5 μηνών
- Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ: Γιατί ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας των δομών του στη Λάρισα
- Axios: Οι ΗΠΑ απαιτούν πυρηνική συμφωνία με το Ιράν χωρίς χρονικό περιορισμό, λέει ο Γουίτκοφ
- ΠΑΣΟΚ κατά Καρυστιανού για δηλώσεις περί υποκλοπών: «Όσο μιλά για όσα δεν γνωρίζει, εκτίθεται»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.